Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 16 mars 2018

Rektorsbrev fredagen den 16 mars 2018


Rektorsbrev fredagen den 16 mars 2018

Här kommer lite tankar och information.
Vårterminen är inne på sin 10:e vecka. I skolan, förskoleklassen och på fritidshemmet pågår intensiva aktiviteter och massor med spännande lärande. Hänger du med på bloggen så får du bra koll på allt som händer här på Villastadsskolan. Ute på den härliga gården är det fortfarande vinter med snö. På berget där i backen ser jag glada barn som åker utför på diverse åkdon. På den isiga fotbollsplanen gör några elever tappra försök att få till fotbollsspel. Utanför mitt fönster tittar äntligen den härliga vårsolen fram.

Som rektor har jag så här långt haft ett skolår som varit oerhört spännande och utvecklande. Jag lär och har lärt mig nya saker varje dag i möten med alla nyfikna, vetgiriga elever och i samarbetet med alla kompetenta medarbetare på skolan.

Så till informationen:

Under vårterminen kommer jag att flytta vidare till en annan rektorstjänst i Norrköpings kommun. Jag har erbjudits en tjänst på en större skola som jag har tackat ja till. Där hoppas jag kunna bidra med min erfarenhet av högstadiet. Rekrytering av min efterträdare kommer nu att påbörjas och jag kommer att meddela er när det är klart med vem som får tjänsten som ny rektor på Villastadsskolan.
Det är mycket jag tar med mig från läsåret på Villastadsskolan. Samvaron med härliga elever, givande samtal och möten med många föräldrar, samarbetet med kloka medarbetare och den härliga utemiljön...  Ja, listan kan göras lång.

Med hopp om fortsatt bra samarbete tiden jag är kvar på Villastadsskolan.

Marie Gårlin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar