Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 25 maj 2018

Förskoleklass v 22-24


  Hej alla föräldrar och elever i förskoleklassen!
Vilken högsommar värme vi fortfarande bjuds på. Vi passar på att vara ute så mycket som möjligt och njuter. Vi flyttar ut våra arbetspass utomhus helt enkelt. Förra tisdagen hade vi matematik i skogen. Det blev en toppendag med många nöjda elever och fröknar. Vi lärde oss om uppskattning. Vi delade in oss i våra färggrupper och gjorde olika aktiviteter. Tex att gissa hur många kottar som sin grupp skulle träffa en hink under 1 minut. Det blev många gissningar högt som lågt.
Under veckan så har vi börjat prata om klockan. Vi gjorde en stor klocka av vår samlingsmatta där eleverna fick agera som tim respektive minutvisare. Detta var uppskattat och vi hade väldigt roligt. På matteleken så har även eleverna fått tillverka sina egna klockar med visare som går att snurra. Dessa får de ta hem vid avslutningen.

I tisdags var grupp blå och rosa ute och gjorde mandalas av tex blad, blomblad och stenar. Foton finns uppsatta på Stråhatten. De blev jättefina. Vi pratade om att mandalas är ett mönster som upprepar sig.

Eftersom vi är ute mycket i värmen så är det väldigt bra att eleverna har med sig en keps eller solhatt. Om de vill får de gärna ta med sig en vattenflaska för att ha med sig ute på gården.

I dag fredag så har eleverna varit uppe i klass 1 och träffat sin nya fröken Victoria. De fick prova på hur det är att vara” ettagluttare”. De har varit jätteduktiga hälsar Victoria.
Från och med nästa vecka så ska vi ha idrott utomhus. Eleverna ska ha bra springskor på fötterna. Det behövs inget ombyte av kläder.

Måndagen den 4/6 så bjuder klassföräldrarna in till en myskväll på Himmelstalund Kl 17.30-19.00. Hoppas att ni kan komma.

Fredag den 8/6 har vi vår sista fadderträff. Då ska vi åka till Vasaparken. Eleverna får ta med sig en liten fika om de vill. Vi kommer tillbaka lagom till lunch. Vi samlas 8.30 på schackrutorna.

Onsdag den 13/6 så har vi skolans dag på Villastad. Denna dag så är alla elever på hela skolan med och deltar i olika samarbetsövningar som elevrådet har ordnat. Detta brukar avslutas med att alla pedagoger på skolan blir utmanade av 6:orna i någon aktitivtet.

Vår skolavslutning är torsdag den 14/6 klockan 9.00. Föräldrar och övrig släkt är välkomna att sitta på berget och avnjuta våra sånger. Det är viktigt att du som förälder säger till när ni går hem efter skolavslutningen så att fritids har koll på vilka elever som ska vara kvar. Vi håller tummarna på att det underbara vädret håller i sig.

Vecka 22
Måndag 28/5 Mellan 8.30 - 11.30 så träffar klassen sin 1:a fröken Victoria Brinkeback
Fredag 1/6 Idrott utomhus. Inget ombyte. Bra springskor.

Vecka 23
Onsdag 6/6 är skolan stängd
Fredag 8/6 Vasaparken med våra faddrar

Vecka 24
Onsdag 13/6 Skolans dag
Torsdag 14/6 Skolavslutning 9.00


Soliga hälsningar Lotta , Nettan och Lotta

Några av alla fina mandalas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar