Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 180 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

onsdag 2 maj 2018

INFORMATION TILL VÅRDNADSHAVARE


Information
 
 


VILLASTADSSKOLAN

 
 2018-05-02


Prata med ditt barn om sociala medier

I förra veckan gick polisen ut och varnade för en profil som finns på appen musical.ly. Polisen vet att elever i Norrköping varit i kontakt med profilen och det är inte bra. Profilen, som polisen varnar för, kallar sig för @jaghetersam05. Användaren uppger sig att vara en person som han/hon inte är och personen har inget gott syfte med de kontakter som han/hon tar.
Polisen vill att ni tar reda på om ert barn varit i kontakt med en person som kallar sig för @jaghetersam05 alternativt följer användaren, när det gäller ”musical.ly”.
Om ert barn varit i kontakt med användaren eller följer användaren så vill polisen att ni kontaktar dem.
Kontaktperson: Jennie Newman/Molneryd
Telefonnummer: 010-566 59 46 alt e-post: jennie.molneryd@polisen.se
Appen ”musikal.ly” går ut på att man lägger upp små korta filmklipp när man till exempel dansar. Det finns även möjlighet att ge varandra kommentarer och det finns ett ”community” där man skriver till varandra.
Polisen uppmanar även dig som vårdnadshavare att prata med ditt barn om sociala medier i allmänhet och de olika appar som finns på marknaden. Tyvärr är vanligt att vuxna söker kontakt med barn i fel syften.
Vi har varit i kontakt med polisen och de har ingen indikation på att elever på Villastadsskolan varit i kontakt med ovan nämnda person. Vi hoppas dock, att med denna information kunna vara med och förebygga att inget allvarligt händer
Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till mig.

Med vänlig hälsning
Marie Gårlin
Rektor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar