Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 18 maj 2018

Veckobrev för år 2 - v.20


Hej!

Efter två kortare veckor har vi nu haft en hel arbetsvecka igen. Det fina vädret kan inte ha undgått någon och det har varit full aktivitet på skolgården under rasterna.

I Svenska har vi arbetat klart med Diamantjakten. Vi har arbetat med sammanfattningar, läsförståelse och skrivning. Om ni inte har lämnat in Diamantjakten (läseboken), var god att titta hemma och lämna in den så snabbt som möjligt. I matematik arbetar vi på i matteboken för att hinna färdigt till sommaren. Vi har dessutom gjort en liten "koll" på eleverna över de områden som vi har arbetat med.

På So-lektionerna denna vecka har religionen Islam varit i fokus. Vi har lärt oss om viktiga platser, personer, ritualer, högtider och så vidare. I slutet av arbetsområdet är tanken att eleverna ska få ett litet test om de tre religionerna som vi har arbetat med (Kristendom, Judendom och Islam). Mer information om det kommer hemskickat inom kort. På No:n har vi börjat att experimentera med olika vätskor.  

Vi avslutade veckan med ett besök på Kulturskolan där vi fick se ett bra musikalframträdande av eleverna där. 

Till sist påminner vi om inbjudan från våra klassföräldrar till sommarfest, den 23/5 kl.17:00 vid Kottebanan i Vrinneviskogen. Ta med något att äta, grillar finns. Självklart kul om hela familjen följer med.


Läxor v. 21
Tis: Läs och skrivläxa - Palle, förhörs och lämnas in.

Info om vecka 21
Mån: Idrott. Ta med ombyte för uteidrott.
Tis: 
Ons:
Tor: Sista badet för 2B. Ta med badkläder, handduk och hänglås om ni har.
Idrott för 2A, ta med ombyte för uteidrott.
Fre:

Viktiga datum framöver 
6/6 Ledigt
14/6 Skolavslutning.


Hälsningar från Alexander, Ellinor, Filip och Kai


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar