Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 180 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 18 maj 2018

Veckobrev V.20 för år 1!

Hej!

Här kommer lite information om vad som hänt i veckan.

Vi har hunnit med en hel del den här härliga varma veckan. I måndags passade vi på att mata änder vid Strömmen. Det blev en lyckad liten utflykt, som vi sedan skrev om tillsammans och ritade bilder till.

Vi har även jobbat med motsatsord genom att två och två hitta på så många motsatsord vi kan och därefter skrev vi meningar till några av dem. Eleverna börjar bli duktiga och mer medvetna om språkets struktur. Solen gruppen fick med sig böcker som vi lånat från skolans bibliotek. Dessa kommer eleverna att ha som läsläxa. Man ska läsa ungefär så mycket som man läste i läseboken (den magiska kulan). De kan t ex läsa så långt de hinner på 15-20 minuter och så är det de sidorna man övar på sedan. De ska öva minst 3 gånger i veckan. Barnen fick också med sig en läslogg och där i kan ni skriva vilka sidor ni läst. Glöm inte att ta med läseböckerna på onsdag!!!

I matematik har vi haft olika problemlösningsuppgifter som innefattar subtraktion och addition upp till 20. Eleverna fick då lösa dessa tal tillsammans med sin bänkkompis och sedan tog vi det i helklass. De insåg att man kan lösa en och samma uppgift på olika sätt, men ändå komma fram till rätt svar. Vi har även gått igenom tiotal och ental på olika sätt.

I NO har vi jobbat med grodans utveckling och i SO har vi fortsatt arbetat kring yrken.

I engelska har solen tränat p en sång som handlade om olika aktiviteter och månen har tränat på en sång om väder.

Anna kommer att vara sjukskriven hela maj ut och Kerstin har ställt upp att vara i månen hela maj:))).

Information om V.21
Tisdag Idrott solen
Onsdag: Läsläxa
Torsdag: Idrott månen
Fredag: Musik

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar