Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 180 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 25 maj 2018

Veckobrev v.21-år 2


Ännu en vecka med underbart sommarväder! Nu har vi börjat räkna ner dagarna och det är bara 13 skoldagar kvar till sommarlovet nu. Eleverna berättade att ni hade en riktigt trevlig kväll i onsdags vid Kottebanan med lekar, matsäck och toppenväder.

Vi har i veckan jobbat på i matteboken för att bli klara med den till sommaren. I svenska är det också en hel del arbeta med att slutföra och sammanfatta läsårets kunskaper. På SO:n jobbar vi på med religionerna, kristendom, judendom och islam. På NO:n undersöker vi olika vätskor. På engelskan i veckan tränade vi på det engelska alfabetet. Eleverna fick bland annat stava sina namn för varandra. Nu är simskolan på badhuset över, tänk på att fortsätta träna simning på fritiden. Många elever behöver träna på att bli mer uthålliga. Nästa torsdag och det är dags för vanlig gymnastik igen för hela år 2.  

Läxor v.21
Tis: Läsläxa i Palle, skrivläxa.
Fre: SO-test, religionerna. Ni har fått hem material som eleverna ska träna på, det är inget som ni ska lämna in. Ha materialet hemma och träna så kommer de få ett likadant test på fredag här i skolan. 

Info om v.22
Mån: Idrott ute, kom ihåg ombyte, handduk och vattenflaska.
Tor: Idrott ute, kom ihåg ombyte, handduk och vattenflaska.
Fre: Utflykt till Skarphagsparken på fm, ta med frukt och vattenflaska.

Kommande datum
6/6 Nationaldagen – ledigt
13/6 Skolans dag – lekar tillsammans hela skolan.
14/6 Skolavslutning kl 9.00 (se inbjudan på bloggen).
Varma hälsningar från Ellinor, Alexander, Filip och Kai


Bildresultat för sol


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar