Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 25 maj 2018

Veckobrev V.21 för år 1

Hej!

Här kommer information om vad som hänt i veckan.

I matematik har vi jobbat med tiotal och ental och även en hel del problemlösningsuppgifter i grupper och i helklass. I svenska har vi tränat på språkets struktur genom bland annat sagoskrivning.

I NO har vi jobbat med fjärilars utveckling, där har vi läst en faktatext tillsammans och sedan skrev vi en faktatext utifrån en tankekarta. Vi såg även en film om Nässelfjärilen. På bilden har vi tillverkat fjärilar av kaffe papper. Låter kanske lite konstigt, men de blev fina och eleverna var måna om att bli klara och visade stort intresse.

På engelska har vi tränat på olika väderbegrepp, genom att sjunga sången "How´s the weather look like today". Finns på youtube om ni skulle vilja lyssna på det hemma:). Vi repeterade även färger och siffror.

Information från våra Klassföräldrar

Boka måndagen den 4/6 för lite samkväm utomhus. Mer information kommer.

Information om V.22

Tisdag:   Idrott solen
Onsdag:  Läsläxa
Torsdag: Idrott månen
Fredag:   MusikTrevlig helg önskar  

Seki,Jonny,Kerstin,Evalena,Ellen och Victoria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar