Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 180 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 18 maj 2018

Veckonytt v.21 klass 5


Veckonytt åk 5 v.21

Hej.

Den här veckan har det varit otroligt varmt i klassrummet, men visst är det härligt att få känna på lite sommarvärme. Eleverna har varit riktiga kämpar som lyckats arbeta i värmen.

På svenskan har vi haft redovisningar där eleverna berättade om sina praoplatser. Det var jättekul att få höra vad eleverna varit med om. I matematiken har vi arbetat med decimaltal i multiplikation och division. När det gäller samhällskunskapen så har vi fortsatt med Lag och rätt samt gått igenom kunskapskraven inför bedömningstillfället den 28/5. I engelskan har vi fortsatt att arbeta i Workbook och arbetat med grammatik.

För information så kommer Jonas, som varit elevernas teknik- och träslöjdslärare, att sluta till hösten. Han kommer att byta till den kommun som han bor i. Vi önskar Jonas lycka till och vi kommer att sakna honom.

Till sist så har vi även detta år en fråga till er vårdnadshavare. Tycker ni fortfarande att det är okej att skicka med en glasspeng sista gången vi går till stadsbiblioteket? Det vore mysigt om vi skulle kunna stanna och köpa en glass på hemvägen. Lite som avslutning på läsåret, men också som en belöning. Hör av er till Carro om du har några frågor och hör vi inget så anser vi att ni tycker det är okej.

v.21
Måndag:   Idrott – Ta med idrottskläder
                 
Tisdag:      Musik

Onsdag:    Teknik – Redovisning

Torsdag:  

Fredag:     Slöjd
                  Bild
                  Idrott – Ta med idrottskläder.
                 

Läxor v. 21-22:

·       Läsförståelseläxa till måndag den 21 maj. I halvklass har vi gått igenom texten tillsammans. Hemma ska eleverna sedan läsa texten igen och svara på frågorna. Svaren skriver de i sitt skrivhäfte. Var noga med att svara med hela meningar. De har en vecka på sig. I skolan går vi sedan igenom svaren tillsammans. Samtalen som vi har kring texten och svaren är lika viktiga som själva läsförståelsen. Veckans läxa: s.44-45.

·       Måndag den 28 maj är det dags för sista so-provet ”Ekonomi och Lag och rätt. Kunskapskraven har delats ut. Sidor i boken är 48-63 och 84-103.

·       Läsförståelseläxa till måndag den 28 maj. I halvklass har vi gått igenom texten tillsammans. Hemma ska eleverna sedan läsa texten igen och svara på frågorna. Svaren skriver de i sitt skrivhäfte. Var noga med att svara med hela meningar. De har en vecka på sig. I skolan går vi sedan igenom svaren tillsammans. Samtalen som vi har kring texten och svaren är lika viktiga som själva läsförståelsen. Veckans läxa: s.46-47.


Datum att komma ihåg:

·       Tisdag den 29 maj halv aktivitetsdag med mellanstadiet. Liten fika får tas med. Vid regnigt väder stannar vi på skolan.
·       Måndag den 4 juni går vi till stadsbiblioteket för sista gången det här läsåret
·       Examination i no tisdag den 5 juni
·       Ledigt den 6 juni
·       Onsdag den 13 juni Skolans dag
·       Torsdag den 14 juni – Skolavslutning kl. 9.00


Trevlig helg önskar Carro, Carina och Gustav
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar