Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 1 juni 2018

Åk 3; veckobrev för v. 23

Hej på er!

Ännu en vecka har gått i värmen och nu återstår endast 8 skoldagar av vårterminen. Under den gångna veckan har vi arbetat vidare med teknik i hemmet, multiplikationstabellerna, boksamtal samt kända byggnader i Norrköping. På bilden fick de måla en skyline av Norrköping i solnedgång. Under nästa vecka kommer vi att arbeta färdig och slutföra terminens arbete. Det börjar bli dags att rensa ur lådor och tömma pärmar och ta hem extrakläder. Skicka gärna med påsar under veckan så att de kan plocka med sig saker hem. 
På måndag är det dags för utvecklingssamtal. Ni kommer någon gång mellan kl 12-17 och ni kommer då även få se hur det har gått på de nationella proven i matematik och svenska.
På fredag åker vi till badhuset för en heldag. De som ska ha med sig pannkakor från skolan behöver redan på torsdag ta med en matlåda så att vi kan fylla på dem innan vi åker. Glöm inte att ta med vattenflaska och bestick. De som vill får ta med sig fika.

Kort om vecka 23:
Måndag:  Utvecklingssamtal mellan kl 12-17
Tisdag:    Idrott. 
Onsdag:  Nationaldagen
Torsdag: Boksamtal. Ta med matlåda om 
              du ska äta pannkakor på badhuset.
Fredag:  Badhuset hela dagen. Pannkakor/matsäck,
             Ta med vattenflaska och bestick.

Matematikläxa till tisdagen den 5/6
Träna på de multiplikationstabeller du behöver.

Läsläxa till torsdagen den 7/6
Läsa tre kapitel i sin kapitelbok om den inte är utläst. 

Viktiga datum:
Måndag 4/6      Dropp in för elevledda utvecklingssamtal 
                       och resultat av nationella prov kl 12-17
Fredag 8/6        Badhuset
Torsdag 14/6    Skolavslutning

Med vänliga hälsningar
Victoria, Mia, Lotta, Sandra och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar