Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 1 juni 2018

Veckobrev för år 2 - v.22


Hej!

Nu går veckorna fort och läsåret börjar att lida mot sitt slut. Men vi är inte riktigt där än och här kommer lite information från veckan som har varit.

Både i matematik och svenska har det handlat om att göra färdigt de böcker och arbeten som vi har kvar. Eleverna har dessutom fått arbeta med lite andra utmaningar i de båda ämnena. I tisdags fick eleverna sin sista läsläxa för det här läsåret. På tisdag den 5/6 kommer eleverna alltså inte få ut någon ny läs- och skrivläxa. Fortsätt däremot att underhålla läsningen under sommaren så att inte eleverna tappar tills vi ses i höst igen. I So har vi tränat och genomfört ett test på religionerna Kristendom, Judendom och Islam. På No:n i veckan har eleverna experimenterat med att blanda olika vätskor till lösningar. Vi avslutade veckan med ett härligt besök i Skarphagsparken där eleverna fick leka av sig i värmen.

Nästa fredag den 8/6 kommer vi att se på en film. Eleverna får gärna ha med sig något att dricka (ej kolsyrad dryck) och en liten fika (ej godis).


Info om vecka 23
Mån: Idrott utan ombyte. 
Tis: Läs- och skrivläxa förhörs och lämnas in.
Ons: Ledigt
Tor: Idrott för 2A och 2B, ta med ombyte och handduk.
Fre: Vi ser på film. Ta med egen fika om du vill.

Viktiga datum framöver 
14/6 Skolavslutning.


Hälsningar från Alexander, Ellinor, Filip och Kai


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar