Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 8 juni 2018

Veckobrev V.23 år 1!

Hej på er:)!

Vi har i veckan arbetat klart med både matematik och svenska. I svenska har vi i solen introducerat en liten faktatext om myran. Vi har då tittat på hur den är uppbyggd, vad en tankekarta är och plockat ut nyckelord. Sedan skrev vi en faktatext tillsammans. Vi har även läst en del andra texter och förhort läsläxan. Kom nu ihåg att fortsätta läsa mycket under sommaren. Det är lätt att eleverna tappar sin läsning om de inte underhåller den under vår 9 veckor långa ledighet.

Veckan avslutades med en liten förmiddags utflykt till parken. Vi hade en jätte mysig stund tillsammans:). Vi har även börjat träna på vårt framträdande till avslutningen.

Idag har eleverna fått med sig ett kuvert hem till er föräldrar. Det är elevernas skriftliga omdömen.

Jag vet att många har undrat hur nästa år kommer att se och vem det är som kommer att vara den andra klassläraren. Nu äntligen vet vi och kan gå ut med det till er:). Det blir Mia Eriksson, som i år har jobbat i årskurs 3. Välkommen till oss Mia!


V.24
Tis: Idrott för solen
Onsdag: Städdag, ta med en kasse så du kan bära hem allt som du inte behöver inför nästa år.
Torsdag: Skolavslutning kl 9.00. Efter framträdandet vill vi samla alla elever vid muren och önska dem en glad sommar.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar