Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 3 maj 2019

2; Veckobrev inför V.19

Hej!

Här kommer information från oss i år 2.

Denna vecka har vi hunnit med lite av varje. Vi har jobbat med 3:ans och 4:ans multiplikationstabeller. Idag (fre) förhördes dessa och det var många som inte hade kläm på tabellerna:(. Vi fortsätter att träna på dem i skolan MEN får ni tid över vore det jätte bra om ni även kunde träna på hemma också. Nästa vecka fortsätter Solen att räkna med tal upp till 1000, tal som t.ex. 252-8. Månen fortsätter med 4:ans gånger tabell.

I svenska har vi gått igenom ett nytt kapitel i Pojken och tigern och jobbat med läsförståelsen utifrån texten. Nästa vecka kommer vi jobba med faktatexter kring olika djur som vi kommer att besöka i Kolmården. Vi har även repeterat vokaler och konsonanter genom att jobba med substantiv och titta på vokalhuset.

På bilden tillverkade och ritade vi majbrasor och tittade på en informationsfilm och varför vi firar valborg.

Nästa vecka på torsdag kommer alla att ha idrott i skolskogen på förmiddag. De behöver inte ha ombyte, men det är bra om de har vattenflaska och frukt med sig. 

V.19
Onsdag: Alla på grus!
                Läsläxa i Pojken och tigern!
Torsdag: Skogen på förmiddag!
Fredag: Simning för Solen!

Viktiga datum framöver!
8/5 Alla på grus. Eleverna kommer att få prova på att spela tennis och de ska komma ombytta till skolan. 
14/5 Vi åker till Kolmården. Eleverna behöver då matsäck.  Vi åker direkt på morgonen och är tillbaka vid 14.20. Du som behöver åka skolbuss kan åka kl 15:00. 
30/5 Ledigt!
6/6 Ledigt!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar