Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 10 maj 2019

2; Veckobrev inför V.20

Hej!

Här kommer information från oss i klass 2.

Denna vecka har vi haft fokus på att lära oss om djuren vi ska besöka på Kolmården. Vi har då jobbat med faktatexter där eleverna utifrån utvalda frågor har forskat om järven och vildsvinet. Vi har även haft genomgång kring näringskedja och ekosystem. Eleverna kunde redan en hel del och  jag hoppas att vi nu har bra förkunskaper när vi på tisdag besöker Kolmården.

Veckan innehöll olika aktiviteter, som blev lyckade trots det tråkiga vädret. I onsdags fick alla prova på att spela tennis. Eleverna kämpade  och tyckte att det var roligt, men även lite svårt att hela  hålla fokus på den lilla bollen.
I torsdags var vi i skolskogen hela förmiddagen och gick igenom allemansrätten och hade olika samarbetsövningar.

V.20
Tisdag: Vi besöker Kolmården och eleverna behöver ha med sig matsäck för hela dagen!. Vi åker vid skolstart och är tillbaka vid 14.20
Onsdag: Läsläxa i Pojken och tigern!
Torsdag: Idrott för månen med ombyte.
Fredag: Klädsim för Solen och det är sista gången. De ska ha med sig badkläder och långärmad över och underdel.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar