Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 24 maj 2019

2; Veckobrev inför vecka 22-24!

Hej!


Här kommer ett avslutande veckobrev om sista skolveckorna. I veckan har vi räknat med tal upp till 1000 med och utan tiotalsövergång, (ex 255+3, 289+5). Vi har då gått igenom strategier för hur man kan tänka när det är tal med tiotalsövergång och detta är något som vi behöver jobba mer med nästa vecka. I svenska har vi läst kapitel 5 i Pojken och tigern och jobbat med hur man sammanfattar texten med hjälp av nyckelord. Vi har även jobbat med läsförståelsen kring texten. 

Nästa vecka blir det sista läsläxa för denna termin. Tyvärr är det många som inte har med sig läsläxan och en del som inte ens har tränat och detta är såklart inget att sträva efter. Det är viktigt att du som förälder tar dig tiden att läsa med ditt barn minst 3 gånger i veckan. Vi kommer att försöka läsa ut  Pojken och tigern de kommande veckorna här i skolan.

Det är inte så många dagar kvar i skolan nu. Dagarna som är kvar kommer vi att ägna åt att slutföra arbeten. I religion kommer vi att avsluta Kristendomen och börja med Islam till höstterminen. I NO avslutas tema rymden och vi börjar med forntiden.

Vi hälsar vår nya elev Herrman välkommen! 
 Vi ska även tömma bänkarna och då behöver de ha med sig en påse!
 På onsdag V.23 tänkte vi mysa till lite det lite extra och eleverna får gärna ta med sig en liten fika.

V.22
Tis: Musik med AC!
Onsdag: Sista läsläxan!
Torsdag: Ledigt!
Fredag: Ledigt!

V.23 
Måndag: Träning till skolavslutning!
Tisdag: Musik med AC
Onsdag! Vi går till parken på förmiddagen!
Torsdag: Ledigt!
Fredag: Ledigt!

V.24 
Tisdag!
Vi städar på förmiddan. Ta med en påse, så du kan ta med dina saker hem!
Onsdag: Skolans dag!
Torsdag: Skolavslutning!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar