Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 3 maj 2019

4. Veckobrev inför v.19

Hej därhemma!


Ännu en vecka har gått av vårterminen. En termin som flyger fram med stormsteg. Vi arbetar vidare med samma inställning som tidigare. Full fart framåt!

Denna vecka har varit lite annorlunda eftersom vi var lediga en dag mitt i veckan. Vi har dock hunnit med lite av varje. Inom svenskan har vi arbetat vidare med fabler, när det gäller matematik så har vi repeterat hur man gör när man räknar med uppställning av stora tal inom räknesätten multiplikation och division. Vi har även tränat på hur man ska tänka när man avrundar tal. Något som många av eleverna kände var svårt, så det får vi arbeta mer med. På no:n har vi startat ett nytt arbetsområde som handlar om vår och sommar (prov torsdagen den 23/5) På engelskan fick eleverna träna både att lyssna, skriva och prata engelska. Veckan avslutades med elevråd samt arbete med fabler. 

Vi startar kommande vecka med att på måndag gå på studiebesök på Norrköpings reningsverk där vi kommer att få inblick i vattnets reningsprocess samt hur vi kan bidra till ett hållbart tänk kring användningen av vatten. Besöket är på eftermiddagen och vi kommer inte att hinna hem i tid till skolskjutsarna. Därför önskar vi att ni som är i behov av skolskjuts försöker hitta annan skjuts hem denna dag. Vi beräknar vara åter på skolan ca 15:45. Meddela oss om det är så att ditt barn kommer att åka hem på egen hand från Norrköpings resecentrum. Veckan fortsätter sedan med prov i historia på tisdagen samt i matematik på torsdagen. På torsdagen besöker vi även stadsbiblioteket för att låna nya böcker. Vi avslutar veckan med att försöka skapa en koll på vad som händer både i vårt avlånga land samt i övriga världen genom att titta på Lilla Aktuellt skola och prata om vad vi har sett.

Viktiga datum att skriva upp:


6/5 Vi går till Reningsverket - du som åker skolbuss behöver annan skjuts hem denna dag, vi beräknar att var åter på skolan ca 15:45.
7/5 So-prov - Vikingatiden.
9/5 Vi går till Stadsbiblioteket - kom ihåg låneböcker och lånekort. Matematikprov kapitel 4.
20/5 Fadderträff.
30-31/5 Ledig.
5/6 Vi går till Stadsbiblioteket - kom ihåg låneböcker.
6-7/6 Ledig.
12/6 Skolans dag.
13/6 Avslutning.


v.19
Måndag: Ingen idrott, vi besöker reningsverket. Om du åker skolskjuts behöver du ordna annan skjuts hem denna dag.
Tisdag: Slöjd. Prov Vikingatiden.
Onsdag: Musik och bild.
Torsdag: Matematikprov kapitel 4. Vi går till Stadsbiblioteket - kom ihåg låneböcker och lånekort. 
Fredag: Idrott - kom i håg idrottskläder för utomhusbruk.

v. 20
Måndag: Idrott - kom ihåg idrottskläder för utomhusbruk.
Tisdag: Slöjd.
Onsdag: Musik och bild. 
Fredag: Idrott - kom i håg idrottskläder för utomhusbruk.

Läxor v.19


Sv: Läsförståelse s. 12-13. Läs texten, svara på frågor, skriv ner och förklara svåra ord.) Redovisas på onsdag.


Ma: Ingen läxa på grund av matematikprov (stora tal).

Eng: s. 62-63 (Läsa texten på engelska, översätta den till svenska samt lära sig glosorna som hör till texten) Förhörs på torsdag.

So/No: Vi påminner om att det snart (tisdagen den 7/5) är dags för prov i so, vikingatiden, använd den pedagogiska planeringen som finns i Classroom och i Driven när du tränar. 

Om du har några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss!

Trevlig helg önskar Hanna, Maria och Carina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar