Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 10 maj 2019

4. Veckobrev inför v.20

Hej därhemma!


Tiden flyger fram. Vi har ännu en vecka bakom oss, och sommaren närmar sig snabbare än vad vi önskar. Vi arbetar efter samma motto som tidigare: Full fart framåt!


I veckan som vi nu lägger bakom oss har vi besökt reningsverket för att lära oss mer om vattnets reningsprocess och hur vi alla kan bidra till att spara vatten i vår vardag. Veckan fortsatte sedan med förberedelser inför veckans avstämningar inom matematik och historia. Inom svenskan har vi arbetat vidare med hur man skriver fabler. Vi avslutade veckan med att titta på Lilla Aktuellt och prata om vad vi såg. 

Nästa vecka blir en vecka enligt schema på många sätt. Vi kommer att starta upp nytt arbetsområde inom so:n och matematiken. Inom so:n är det fortsatt historia som gäller då vi kommer att börja titta mer på tidsepoken Medeltiden. När det gäller matematik så kommer vi påbörja ett repetitionsområde där varje elev kommer att få repetera, träna och fördjupa sig inom de matematiska områden där det finns ett individuellt behov. Detta innebär att eleverna kommer att arbeta med olika saker fram till och med sommarlovet. Vi avslutar veckan med att skriva egna fabler.

Viktiga datum att skriva upp:

15/5 Gårdsfest.
20/5 Fadderträff - vi går till Folkparken. En mindre fikamatsäck får tas med.
23/5 Prov i no - Vår och sommar.
30-31/5 Ledig.
5/6 Vi går till Stadsbiblioteket - kom ihåg låneböcker.
6-7/6 Ledig.
12/6 Skolans dag.
13/6 Avslutning.


v. 20
Måndag: Idrott - kom ihåg idrottskläder för utomhusbruk.
Tisdag: Slöjd.
Onsdag: Musik och bild. Gårdsfest som startar kl. 17:00.
Fredag: Idrott - kom i håg idrottskläder för utomhusbruk.

v. 21
Måndag: Fadderträff - vi besöker Folkparken för lek. En mindre fikamatsäck får tas med. Idrott - kom ihåg idrottskläder för utomhusbruk.
Tisdag: Slöjd. 
Onsdag: Musik och bild.
Fredag: Idrott - kom i håg idrottskläder för utomhusbruk.

Läxor v.20


Sv: Läsförståelse s. 14-15. Läs texten, svara på frågor, skriv ner och förklara svåra ord.) Redovisas på onsdag.


Ma: Valfri matematikläxa som handlar om att träna och repetera.

Eng: s. 64-65 (Läsa texten på engelska, översätta den till svenska samt lära sig glosorna som hör till texten) Förhörs på torsdag.

So/No: Vi påminner om att det snart (torsdagen den 23/5) är dags för prov i no, vår och sommar, använd den pedagogiska planeringen som finns i Classroom och i Driven när du tränar. 

Om du har några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss!

Trevlig helg önskar Hanna, Maria och Carina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar