Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 17 maj 2019

4. Veckobrev inför v.21

Hej därhemma!


Nu har vi endast en full vecka kvar innan vi tar sommarlov. De återstående veckorna innehåller lediga dagar allihop. Vi fortsätter arbeta efter samma motto som tidigare: Full fart framåt!


Denna vecka har vi arbetat med repetition av grunder och fördjupning inom matematiken, pratat om hur man levde under första delen av Medeltiden, samt repeterat vad vi har lärt oss under arbetsområdet Vår och sommar inom no:n. Vi avslutade veckan med att skriva egna fabler utifrån skisser i form av serier. 

Vi startar nästa vecka med en schemabrytande aktivitet i form av fadderträff. Tillsammans med förskoleklass besöker vi Folkparken för lek och umgänge. En liten fikamatsäck får tas med. Vi beräknar vara tillbaks på skolan i tid för lunch. Veckan fortsätter sedan med att vi undersöker hur kristendomen förändrade Sverige under första delen av Medeltiden, repeterar grunder och fördjupar oss inom matematik samt tittar på hur en annons är uppbyggd. Vi avslutar veckan med att titta på Lilla Aktuellt och prata om vad vi har sett.

Onsdagen 5/6 är sista gången vi går till biblioteket för den här terminen. Denna gång går vi endast för att lämna tillbaka de böcker som vi har lånat. Om man önskar att låna nya böcker denna gång blir det på eget ansvar att lämna tillbaka dem. Vid detta sista besök på Stadsbiblioteket har vi på mellanstadiet haft som tradition att passa på att fira sommarens intåg i form av ett besök på Halvars glasskiosk. Vi undrar nu därför om ni därhemma är ok med att vi gör det även detta år. Det skulle innebära att ni skickar med ert barn max 50 kr till denna utflykt. Hör av er till Hanna om ni inte känner att detta känns ok.

hanna.fristrom@norrkoping.se

Viktiga datum att skriva upp:

20/5 Fadderträff - vi går till Folkparken. En mindre fikamatsäck får tas med.
23/5 Prov i no - Vår och sommar.
30-31/5 Ledig.
3/6 Engelskaprov (vi förbereder oss i skolan).
5/6 Prov i so - Medeltiden. Vi går till Stadsbiblioteket - kom ihåg låneböcker. Vi besöker eventuellt Halvars glasskiosk.
6-7/6 Ledig.
12/6 Skolans dag.
13/6 Avslutning.


v. 21
Måndag: Fadderträff - vi besöker Folkparken för lek. En mindre fikamatsäck får tas med. Idrott - kom ihåg idrottskläder för utomhusbruk.
Tisdag: Slöjd. 
Onsdag: Musik och bild.
Fredag: Idrott - kom i håg idrottskläder för utomhusbruk.

v. 22
Måndag: Idrott - kom ihåg idrottskläder för utomhusbruk.
Tisdag: Slöjd.
Onsdag: Musik och bild. Förhör engelska.
Torsdag: Lediga.
Fredag: Lediga.

Läxor v.21


Sv: Läsförståelse s. 16-17. Läs texten, svara på frågor, skriv ner och förklara svåra ord.) Redovisas på onsdag.


Ma: Valfri matematikläxa som handlar om att träna och repetera.

Eng: s. 66-67 (Läsa texten på engelska, översätta den till svenska samt lära sig glosorna som hör till texten) Förhörs på onsdag eftersom vi är lediga på torsdagen.

So/No: Vi påminner om att det snart (torsdagen den 23/5) är dags för prov i no, vår och sommar, använd den pedagogiska planeringen som finns i Classroom och i Driven när du tränar. 

Om du har några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss!

Trevlig helg önskar Hanna, Maria och Carina!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar