Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 24 maj 2019

4. Veckobrev inför v.22.

Hej därhemma!


Nedräkningen till stundande sommarledighet har börjat, vi fortsätter dock arbetet en stund till efter samma motto som tidigare: Full fart framåt!

Den vecka som snart ligger bakom oss har innehållit lite av varje. Vi började veckan med att besöka Folkparken tillsammans med förskoleklassen. Där hade vi vår sista fadderträff där vi lekte och umgicks. Vi tackar förskoleklass för ett gott faddersamarbete under detta läsår. Veckan fortsatte med arbete med medeltiden inom so:n, träning av grunder samt fördjupning inom matematiken och avslut av arbetsområdet Fabler inom svenskan. Slutet av veckan fylldes med prov i no samt uppstart av nytt arbetsområde inom svenskan. Det handlar om att lära sig skriva argumenterande texter i form av annonser. Så nu finns det en risk att argumenten kring höjd veckopeng vässas ordentligt.


Nästa vecka är av det kortare slaget eftersom eleverna är lediga torsdag och fredag. På måndag är Hanna borta på bedömning av nationella prov så då kommer klassen arbeta med annan personal från mellanstadiet. Vi kommer under dessa dagar arbeta vidare med de arbetsområden som vi har påbörjat. Eftersom eleverna har en dag mindre på sig att träna på engelskaläxan så kommer endast glosor att förhöras denna gång. Läxan förhörs på onsdag.

Vi påminner er om att höra av er till Hanna om ni inte känner er ok med att skicka med ert barn 50 kr till den biblioteksavslutning som vi skrev om i tidigare veckobrev.

hanna.fristrom@norrkoping.se

Viktiga datum att skriva upp:

30-31/5 Ledig.
3/6 Engelskaprov (vi förbereder oss i skolan).
5/6 Prov i so - Medeltiden. Vi går till Stadsbiblioteket - kom ihåg låneböcker. Vi besöker eventuellt Halvars glasskiosk (50 kr tas med till glass).
6-7/6 Ledig.
12/6 Skolans dag.
13/6 Avslutning.


v. 22
Måndag: Idrott - kom ihåg idrottskläder för utomhusbruk.
Tisdag: Slöjd.
Onsdag: Musik och bild. Förhör engelska.
Torsdag: Lediga.
Fredag: Lediga.

v. 23
Måndag: Idrott - kom ihåg idrottskläder för utomhusbruk. Engelskaprov (vi förbereder oss i skolan).
Tisdag: Slöjd. 
Onsdag: Prov i so - Medeltiden. Vi går till Stadsbiblioteket - kom ihåg låneböcker. Vi besöker eventuellt Halvars glasskiosk (50 kr tas med till glass).
Torsdag: Lediga.
Fredag: Lediga

Läxor v.22


Sv: Läsförståelse s. 18-19. Läs texten, svara på frågor, skriv ner och förklara svåra ord.) Redovisas på onsdag. Sista läsförståelseläxan för detta läsår, vi fortsätter sedan i klass 5.


Ma: Valfri matematikläxa som handlar om att träna och repetera.

Eng: s. 68-70 (Läsa texten på engelska, översätta den till svenska samt lära sig glosorna som hör till texten) Endast glosor som förhörs på onsdagen.

So/No: Vi påminner om att det snart (onsdagen den 5/6) är dags för prov i so, medeltiden, använd den pedagogiska planeringen som finns i Classroom och i Driven när du tränar. 

Om du har några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss!

Trevlig helg önskar Hanna, Maria och Carina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar