Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 31 maj 2019

4. Veckobrev inför v.23.

Hej därhemma!


Nedräkningen till den kommande sommarledigheten fortsätter. Vi arbetar dock efter samma motto som tidigare en stund till: Full fart framåt!


Denna vecka har vi arbetat vidare med Medeltiden och tränat på att se orsak och konsekvens. Inom matematik har vi repeterat och fördjupat oss inom valfrit område. På svenskan har vi haft våra sista förhör inom läsförståelse, en läxa som vi kommer att fortsätta med under årskurs fem, eftersom vi har sett goda resultat hos eleverna när det gäller just läsförståelse. Veckan avslutades med glosförhör samt bild utomhus.

Kommande vecka är även den av det kortare slaget, eftersom torsdag och fredag är lediga dagar. På måndag testar vi av elevernas engelskakunskaper genom en diagnos. Den behöver man inte träna till hemma, men man får repetera de sista kapitlen i boken om man vill. Veckan fortsätter med förberedelse inför so-prov samt träning inför sommaravslutningen. På onsdag avslutas veckan med prov i so samt besök på biblioteket och Halvars glasskiosk.


Vi påminner er om att höra av er till Hanna om ni inte känner er ok med att skicka med ert barn max 50 kr till den biblioteksavslutning som vi skrev om i tidigare veckobrev.

hanna.fristrom@norrkoping.se

Viktiga datum att skriva upp:

3/6 Engelskaprov (vi förbereder oss i skolan, man får repetera de sista kapitlen i boken om man vill).
5/6 Prov i so - Medeltiden. Vi går till Stadsbiblioteket - kom ihåg låneböcker. Vi besöker Halvars glasskiosk (ta med max 50 kr med till glass).
6-7/6 Ledig.
12/6 Skolans dag.
13/6 Avslutning.


v. 23
Måndag: Engelskaprov (vi förbereder oss i skolan, man får repetera de sista kapitlen i boken om man vill).
Tisdag: Slöjd. 
Onsdag: Prov i so - Medeltiden. Vi går till Stadsbiblioteket - kom ihåg låneböcker. Vi besöker Halvars glasskiosk (ta med 50 kr till glass).
Torsdag: Lediga.
Fredag: Lediga.


v. 24
Tisdag: Slöjd för de som inte är klara med sina arbeten. Genrep inför avslutningen samt städdag (kom ihåg en påse att ta hem saker i).
Onsdag: Skolans dag.
Torsdag: Sommaravslutning kl. 09:00. Vi möts 08:50 på skolgården vid stora entrén (inbjudan finns på bloggen).

Läxor v.23

Ma: Valfri matematikläxa som handlar om att träna och repetera.

Eng: Valfri engelskaläxa, repetera inför engelskaprov.

So/No: Vi påminner om att det är prov i so, medeltiden, på onsdag den 5/6. Använd den pedagogiska planeringen som finns i Classroom och i Driven när du tränar. 

Om du har några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss!

Trevlig helg önskar Hanna, Maria och Carina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar