Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 10 maj 2019

Åk 1; veckobrev för v. 20

Hej!

Tiden springer iväg och det är mycket kvar som vi ska hinna med under ett fåtal veckor. Under veckan som gått har vi fortsatt att arbeta färdigt med vårt bokstavsarbetet, för dem som hade lite kvar, och med dubbelteckning.
 I matematiken har vi arbetat med mätning med centimeter och lärt oss några äldre måttenheter som tum, spann och fot. I so har vi arbetat med temat i skolan; vem bestämmer, vilka rättigheter och skyldigheter har elever, regler och lagar mm. I tekniken har vi att arbeta med den enkla maskinen hävstången och i engelskan har vi även denna vecka tränat på att berätta hur vi bor och vad olika rum heter hemma.

Nästa vecka kommer vi att arbeta vidare med dubbelteckning och alfabetisk ordning i svenskan och i matematiken fortsätter vi att mäta och arbeta med geometriska begrepp. I no kommer vi att lära oss mer om myror och i tekniken ska vi ta reda på hur de enkla maskinerna lutande planet och kilen fungerar. På engelskalektionen kommer vi lära oss vad olika djur heter på engelska.

Kort om v. 20
Måndag: Svenska och ma.
Tisdag:   Idrott utomhus. Ta med idrottskläder, skor, handduk 

              och vattenflaska.
              Matematik och svenska.
Onsdag: Matematik, svenska och No.
Torsdag: Ma, no och teknik.
Fredag:  Svenska, musik, matematik och engelska.

Läxa under veckan:

Läsa 10 minuter om dagen i boken eleven fått med sig hem. 
Läser de ut boken får de en ny med sig hem dagen efter.

Viktiga datum under våren:
Lovdagar
Klämdag 31 maj
Klämdag 7 juni


Helgdagar
Kristi himmelsfärds dag 30 maj
Nationaldagen 6 juni

Gårdsfest den 15 maj kl 17.00

Skolavslutning 13 juni


Trevlig helg
önskar
Victoria, Sandra och Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar