Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 17 maj 2019

Åk 1; veckobrev för v. 21

Hej!

Nu är det inte lång tid kvar till sommarlovet. Endast 14 skoldagar återstår av årskurs 1.

Under veckan som gått har vi arbetat vidare med dubbelteckning och alfabetisk ordning i svenskan och i matematiken har vi mätt och arbetat med geometriska begrepp. I no har vi att lärt oss mer om myror och växters livscykel. Eleverna har fått plantera egna solrosor som nu står och gror i klassrummet. I tekniken lärde vi oss hur de enkla maskinerna lutande planet och kilen fungerar och på engelskalektionen har vi lärt oss vad olika djur heter på engelska.

Victor B saknar en tröja som försvann på idrotten i tisdags. En svart och grå adidaströja. Någon som fått med den hem i gympapåsen?

Nästa vecka kommer vi fortsätta att arbeta färdigt i svenskan och i matematiken kommer vi att avsluta arbetet med mätning och geometriska begrepp genom att lära oss om symmetri och symmetrilinje och ha en diagnos. Vi kommer också arbeta med tiotal. I no kommer vi att lära oss om fjärilars livscykel och om olika sorters träd. Tekniken kommer att handla om de enkla maskinerna skruven och hjulet och engelskan fortsätter att handla om djur och var de lever. 

Kort om v. 21
Måndag: Svenska och ma.
Tisdag:   Idrott utomhus. Ta med idrottskläder, skor, handduk 

              och vattenflaska.
              Matematik och no.
Onsdag: Matematik, svenska och No.
Torsdag: Ma, sv och teknik.
Fredag:  Svenska, musik, matematik och engelska.

Läxa under veckan:

Läsa 10 minuter om dagen i boken eleven fått med sig hem. 
Läser de ut boken får de en ny med sig hem dagen efter.

Viktiga datum under våren:
Lovdagar
Klämdag 31 maj
Klämdag 7 juni

Helgdagar
Kristi himmelsfärds dag 30 maj
Nationaldagen 6 juni

Utflykt till Vrinneviskogen hela skoldagen den 4 juni.

Skolans dag 12 juni

Skolavslutning 13 juni


Trevlig helg
önskar
Victoria, Sandra och Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar