Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 3 maj 2019

Åk 1; veckobrev för v.19

Hej!

Och så blev det fredag igen! 

Under veckan som gått har vi arbetat med att göra färdigt bokstavsarbetet i svenska och tränat på att stava med eller utan dubbelteckning vid lång eller kort vokal. Några elever har hunnit att låna böcker på biblioteket och resten kommer att få låna på måndag. I matematiken har vi avslutat kapitel 3 om addition och subtraktion med tiotalsövergång och genomfört diagnoser. Vi har varit på Hultet och tittat på våren och lekt både där och i skolskogen. 

Nästa vecka kommer vi i svenskan fortsätta att arbeta med dubbelteckning och alfabetisk ordning. I matematiken kommer vi att arbeta med mätning med centimeter och lära oss några äldre måttenheter som tum, spann och fot. I so kommer vi att arbeta med temat i skolan, vem bestämmer, vilka rättigheter och skyldigheter har elever, regler och lagar mm. Vi kommer också göra jämförelser med hur det fungerar i samhället i stort med lagar och bestämmelser. I tekniken kommer vi att arbeta med de enkla maskinerna; hävstången, lutande planet, kilen, skruven och hjulet. Vi kommer att lära oss mer om dem och testa hur de fungerar. I engelskan kommer vi lära oss berätta hur vi bor och vad olika rum heter hemma.

Kort om v. 19
Måndag: Svenska och so.

Tisdag:   Idrott utomhus. Ta med idrottskläder, skor, handduk 

              och vattenflaska.
              Matematik och svenska.
Onsdag: Matematik, svenska och No.

Torsdag: So, svenska och teknik.
Fredag:  Svenska,musik, matematik och engelska.


Läxa under veckan:

Läsa 10 minuter om dagen i boken eleven fått med sig hem. 

Viktiga datum under våren:
Lovdagar
Klämdag 31 maj
Klämdag 7 juni


Helgdagar
Kristi himmelsfärds dag 30 maj
Nationaldagen 6 juni

Gårdsfest den 15 maj kl 17.00
Skolavslutning 13 juniTrevlig helg
önskar
Victoria, Sandra och Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar