Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 3 maj 2019

År 3 - Veckobrev inför v.19


Hej!

Här kommer lite information om veckan som varit. Mitt i veckan fick vi en ledig dag men resterande dagar har vi arbetat på som vanligt. I svenska har vi gått igenom ett nytt kapitel i Nyckeln till Skatten ”Kanske datorer och en massa spel” som också är läs- och skrivläxa till nästa onsdag. Eleverna ska i skrivläxa göra en egen tidningsnotis. Det har eleverna fått arbeta en hel del med på lektionerna under veckan. I matematik har vi jobbat med multiplikation med tio-, hundra- och tusental. I So har vi avslutat Bronsåldern och nästa vecka kommer vi att starta upp ett nytt arbetsområde – Järnåldern.

På onsdag nästa vecka är idrotten tyvärr inställd. 3A kommer istället att besöka fritidsgården Strömvillan som eleverna kommer kunna gå till efter skolan i årskurs 4. 3B kommer att besöka Strömvillan nästa fredag.Läxor till v.19
Ons: Läs och skrivläxa förhörs och lämnas in.
Tor: Matteboken (se lapp på boken).

Info om vecka 19
Mån: Musik med AC
Tis: Slöjd för halva gruppen.
Ons: Ingen idrott. 3A besöker Strömvillan.
Tor: 
Fre: Slöjd för halva gruppen. 3B besöker Strömvillan.

Viktiga datum framöver:
30/5 Ledigt
31/5 Klämdag, frita öppet
6/6 Ledigt
7/6 Klämdag, frita öppet
13/6 Skolavslutning

Hälsningar från Alexander och Ellinor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar