Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 10 maj 2019

År 3: Veckobrev inför v.20


Ännu en vecka är förbi och vi närmar oss sommarlovet. Bara 19 skoldagar kvar innan det är dags för skolavslutning.

I veckan har vi avslutat arbetsområdet med addition, subtraktion och multiplikation. Eleverna har gjort en avslutande diagnos på arbetsområdet. På So:n i veckan har vi börjat arbeta med Järnåldern. Vi har även läst sista kapitlet i Nyckeln till skatten och arbetat med frågor på texten.

I veckan besökte vi fritidsgården Strömvillan. Alla elever blev förväntansfulla och längtar efter att få gå dit i år 4. I elevernas mappar ligger en folder med information ifrån Strömvillans personal.

Det ligger även en lapp i elevernas mapp med information om en utflykt vi ska göra onsdag den 5/6. Vi vill att ni föräldrar fyller i förfrågan och skickar åter till oss senast fre 17/5.

Läxor v.20
Ons: Läs och skrivläxa i NTS kap 24
Tor: Engelskaläxa, text, glosor och skriva meningar.

Info v.20
Mån: Musik med AC
Tis: Slöjd för halva gruppen.
Ons: Idrott ute, kom ihåg ombyte och handduk.
Tor:
Fre: Slöjd för halva gruppen.

Info kommande veckor
30/5 Ledigt
31/5 Ledigt, frita öppet
5/6 Utflykt heldag  
6/6 Ledigt
7/6 Ledigt, frita öppet
12/6 Skolans dag
13/6 Skolavslutning

Med vänlig hälsning Ellinor och Alexander


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar