Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 17 maj 2019

År 3 - Veckobrev inför v.21


Hej!

Ännu en vecka har gått och vi har idag räknat till att det bara är 14 skoldagar kvar av årskurs 3. Nästa vecka är vår sista hela vecka tillsammans.

Den här veckan har vi i svenska arbetat med de sista sidorna i Nyckeln till skatten. Läseboken avslutas med en faktatext (Mopedringen) och en dikt som är läsläxan till nästa vecka. Eleverna har även fått med sig en stavningsläxa som de ska träna på hemma. Orden kommer att förhöras på onsdag den 22/5. I matematik har vi arbetat med lite olika delar som exempelvis geometri, linjer, sträcka, area och omkrets. Det blir ingen läxa i matematik eller engelska resterande veckor utan eleverna har endast läxa i svenska.

Vi önskar er en trevlig helg!

Läxor till v.21
Ons: Läs och stavningsläxa förhörs.


Info om vecka 21
Mån: Musik med AC
Tis: Slöjd för halva gruppen.
Ons: Idrott. Ta med ombyte utomhus!
Tor: 
Fre: Slöjd för halva gruppen.

Viktiga datum framöver:
30/5 Ledigt
31/5 Klämdag, frita öppet
5/6 Utflykt till Lindö
6/6 Ledigt
7/6 Klämdag, frita öppet
13/6 Skolavslutning
Hälsningar från Alexander och Ellinor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar