Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 24 maj 2019

År 3: Veckobrev inför v.22-24


Hej!
Här kommer ett avslutande veckobrev om sista skolveckorna. I veckan har vi arbetat med olika typer av trianglar, fyrhörningar, omkrets och area på matematiken. Många nya och svåra begrepp att befästa. På svenskan har vi arbetat färdigt med Nyckeln till skatten. Just nu håller vi på att slutföra arbeten här i skolan. Det är inte många skoldagar kvar nu…

Vi kommer inte att ha någon hushoppardag. Men under kommande vecka kommer blivande lärare i år 4 att komma till oss på besök. I veckan var Alexander och jag (Ellinor) iväg på sambedömning av Nationella proven tillsammans med andra skolor i kommunen. Den här dagen hade eleverna kända vikarier i klassen. Även onsdag nästa vecka är det dags för sambedömning, även den dagen kommer det vara vikarier i klassen.

Läxor v.22
Ons: Sista läxan innan sommarlovet, läsläxa, läs en skönlitterär bok hemma 3*10 minuter under veckan. Skrivläxa, j-ljudet.

Info v.22
Mån: Musik med AC
Tis: Slöjd för halva gruppen.
Ons: Idrott, ta med ombyte för att vara utomhus (vikarier då vi är på sambedömning).
Tor: LEDIGT
Fre: LEDIGT, frita öppet.

Info v.23
Mån: Träning till avslutningen
Tis: Slöjd för halva gruppen.
Ons. UTFLYKT hela dagen. Ta med matig matsäck, vatten/dricka (ej läsk), fika, frukt för att vara iväg en hel skoldag. Vi är tillbaka till 14:00. Kom ihåg kläder efter väder, inga badkläder tar vi med.
Tor: LEDIGT
Fre: LEDIGT, frita öppet.

Info v.24
Mån: Musik med AC
Tis: Slöjd för dem som inte hunnit klart. Städdag, ta med en påse så du kan ta med alla dina saker hem. Genrep inför skolavslutningen.
Ons: Skolans dag
Tor: Avslutning, samling strax innan 9.00.

Med vänlig hälsning Ellinor och Alexander
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar