Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 24 maj 2019

År 6 Veckobrev inför v.22Hej.
Här kommer information från klass 6.

Nästa vecka blir en kort vecka med lite olika aktiviteter:

På måndag kommer det bli två stycken idrottslektioner. Direkt på morgonen ska de ha orientering och på eftermiddagen kommer skolsköterskan ha HLR-genomgång med eleverna.

Sedan kommer tisdagen, då ska de elever som ska gå på Borgsmoskolan ha en förmiddag på Borgsmoskolan. Eleverna kommer till Villastadsskolan i vanlig tid, sedan går de tillsammans till Borgsmoskolan. De kommer att få träffa sina nya klasskamrater och sina nya mentorer. Övriga elever stannar på Villastadsskolan den förmiddagen.

På onsdagen behöver flickorna börja kl. 8.00. De ska nämligen vara med i en danstävling på Flygeln (Louis de Geer). De behöver vara på plats nere på Flygeln kl. 8 och möta upp Marie. Killarna börjar kl. 8.30 på Villastadsskolan den dagen. Carro och killarna kommer att gå ner till Flygeln och vara publik. Vi äter på skolan som vanligt.

Nu är alla nationella prov snart rättade och vi tänker att de föräldrar som vill komma och personligen ta del av sitt barns resultat, så får man höra av sig till Carro och anmäla sitt intresse. Carro har avsatt tid för detta tisdagen den 28 maj mellan kl. 15.00 – 16.30. Annars går det även bra att mejla sina funderingar. Eleverna har fått veta sina resultat från de nationella proven i svenska och engelska. Matematikresultatet kommer de få ta del av nästa vecka.

Vi har börjat lämna ut gamla diagnoser, prov och läxförhör. Får ni inte hem något så har ert barn valt att inte ta hem det.

Hör av er om ni har några funderingar!

caroline.drott@norrkoping.se

v.22
Måndag:  Idrott – Ta med idrottskläder
                Carro på sambedömning matematik – Carina vikarie

Tisdag:    De elever som ska gå på Borgsmo tillbringar förmiddagen där
Bild

Onsdag:  Danstävling – Tjejerna börjar kl. 8.00 på Flygeln och
               pojkarna börjar kl. 8.30 på skolan
               
Torsdag: Lediga

Fredag:   LedigaLäxor:
v.22
Inga läxor

Datum att komma ihåg:

  • ·       Vi åker till badhuset efter lunch måndag den 3/6
  • ·       Vi går sista gången till stadsbiblioteket tisdag den 4 juni, ta med glasspengar
  • ·       Lediga 6/6-7/6
  • ·       Klassresa till Gröna Lund – måndag den 10 juni
  • ·       Skolans dag onsdag den 12 juni
  • ·       Sommaravslutning torsdag den 13 juni (Se inbjudan på Bloggen)
Med vänliga hälsningar Carro och Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar