Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 3 maj 2019

Förskoleklass v.19 -20

Hej alla vårdnadshavare i förskoleklass hoppas ni njutit av ledigheten under påsk och haft en fin valborg, tillsammans med era nära och kära.

Förskoleklassverksamheten är i fullgång igen som vanligt, verksamheten rullar på och vi arbetar vidare med mål utifrån läroplanen. På Eken pågår IUP-samtalen och dessa förväntas fortsätta även kommande vecka. Dessa samtal är obligatoriska och ska därför genomföras, några av er har inte skrivit upp er på samtal. Det måste ni göra, är det så att tiderna inte passar får ni höra av er till Egzon & Camilla. Eken har under vecka 17 och 18 arbetat mycket med olika vårtecken. vi har målat vårteckningar och pratat om vitsippor,blåsippor ect med eleverna .  

På Björken har eleverna arbetat med antalsuppfattning 0-10 samt tränat på hur man skriver siffrorna rätt i matematiken. Vi fortsätter att arbeta med stapeldiagram.I svenska arbetar Björkens elever just nu med ett häfte där vi tränar på bokstäver, ljud och  kortare ord  Det är väldigt intressant att se eleverna lösa uppgifterna när de arbetar. Alla har olika sätt att lösa uppgiften på men kommer oftast fram till samma resultat. Björken har även arbetet med Ipads  under arbetspassen vilket eleverna uppskattat.

Många vårdnadshavare har missat att fylla i vecka 24 på sommarlovslappen. Datumen som gäller där är 13/6 & 14/6. Torsdagen den 13/6 är det skolavslutning. Fredagen den 14/6 är det frita som gäller.  Vi vill även i allt detta påminna er att se över de kläder som ligger i tamburerna. Kläderna bör ses över och tas hem senast maj månad. Annars kommer de plockas bort från tamburerna. 

Slutligen vill vi även påminna er om att det fortfarande går löss, se gärna över era barns hår och behandla det vid behov. kommande veckor :


V. 19 Nettan gör sin sista dag hos oss fredagen den !0/5Inga kommentarer:

Skicka en kommentar