Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Vi tar emot elever från Kneippen och Borgs landsbygd. Skolan ligger i Kneippen, en lugn och välfungerande stadsdel i Norrköping med till största delen villor. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

söndag 9 juni 2019

4. Veckobrev inför v.24.

Hej därhemma!


Nu är det inte många dagar kvar tills terminen är slut och även det första året på mellanstadiet. Tiden har gått fort, och vi slår av lite på takten fram tills det är skolavslutning. Efter sommaren fortsätter vi efter samma motto: Full fart framåt!

Den vecka som nu ligger bakom oss var av det kortare slaget. Vi började veckan med att kolla av var eleverna befinner sig i sina engelskakunskaper, för att sedan fortsätta den med att genomföra fyrans sista prov som var inom historia. Veckan avslutades med ett besök på Halvars glasskiosk.

Kommande vecka är inte heller en hel vecka. Vi börjar veckan med att gå genom de sista proven som eleverna har gjort. Vi kommer även att mysa med film och fika (Hanna bjuder på fika). På tisdag har vi genrep inför avslutningen samt stora städdagen. Vi röjer och rensar, så det är bra om du tar med en stor väska eller påse för att ta med saker hem i. Din chromebook tar du med dig hem och ansvarar för under sommaren. Enligt avtal är det stor aktsamhet som gäller, även under sommaren. Du som kommer att fortsätta dina skoläventyr på någon annan skola lämnar in din chromebook under måndag eller tisdag. Chromebooken ska lämnas i gott skick och tillsammans med laddare och fodral. Onsdag är Skolans dag, då umgås vi och gör samarbetsövningar tillsammans med resten av skolan i tvärgrupper. På torsdag är det dags för skolavslutning. Avslutningen startar kl. 09:00 så vi samlas ca 08:50 på skolgården. Efter avslutningen samlas vi åter på skolgården för att säga glad sommar. För de som åker skolskjuts så går dessa hem ca 10:30.


v. 24
Måndag: Fika- och filmmys (Hanna bjuder på fika).
Tisdag: Slöjd för de som inte är klara med sina arbeten. Genrep inför avslutningen samt städdag (kom ihåg en påse eller väska att ta hem saker i).
Onsdag: Skolans dag.
Torsdag: Sommaravslutning kl. 09:00. Vi möts 08:50 på skolgården vid stora entrén (inbjudan finns på bloggen). Återsamling på skolgården efter avslutningen för att säga glad sommar. Skolskjutsar går hem ca 10:30.


Om du har några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss!

Trevlig vecka önskar Hanna, Maria och Carina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar