Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 27 januari 2023

4A Veckobrev inför v.5

Hej!

Då var det dags för ett nytt veckobrev. Vi har arbetat på som vanligt. Dock har det varit lite mer utmanade den här veckan då vi har tropisk värme i klassrummet på grund av en icke fungerade ventilation. Tycker ändå att eleverna har kämpat på bra i värmen.😅

I svenskan så har vi fortsatt arbeta med vår bok Den magiska dörren och nu är även läsförståelsen igång igen efter julledigheten. När det gäller so:n så har vi arbetat på om vikingatiden. På engelskan har vi haft glosförhör och gjort ett meningstest utifrån kapitlet vi hade i läxa och som vi arbetat med den här veckan. I matematiken har vi arbetat med grunderna i algebra. På måndag kommer vi ha vi en mattediagnos på kapitlet vi arbetat med. I tekniken har vi gått igenom teknikens historia och vad som händer med allt skräp vi kastar. Vi har även tittat på en film om Vatten och avlopp.

Under veckan har vi fortsatt kämpa på med vår lässatsning. Nu har vi redan fixat hälften! 

Nu på måndag den 30/1 och nästa måndag den 6/2, går eleverna iväg och åker skridskor efter lunch. Det vore toppen om ni kunde kolla hemma om eleverna har skridskor eller om ni kanske kan låna till dessa tillfällen. Vi kommer även ha en skridskoförmiddag för hela skolan under v.7. 

Påminnelse om Skolinspektionens skolenkät som går att svara på till och med den 24 februari. Länken finns i mejlet ni får på fredagarna. Den tar ca 5-10 minuter att genomföra och den görs på nätet. 

v.5

Måndag:    Idrott - Vi åker skridskor

Tisdag:      Musik

Onsdag:      

Torsdag:    Bild

Fredag:     Slöjd

                  Idrott 

Läxor

v.5:

  • Läsförståelseläxa till måndag den 30/1 s. 38-39. Vi går igenom läsförståelseläxan i skolan. Sedan gör eleverna frågorna hemma till veckan därpå. Det är viktigt att eleverna försöker svara själva och med egna ord, men självklart får man som förälder vara med och stötta med läsning och som bollplank.
  • Matematikläxa till torsdag den 2/2. De fyra räknesätten. Kom ihåg att uppställningarna görs i mattehäftet och inte på pappret och siffrorna får gärna skrivas i rutorna.

 v.6:

  • Läsförståelseläxa till måndag den 6/2 s. 40-41  Vi går igenom läsförståelseläxan i skolan. Sedan gör eleverna frågorna hemma till veckan därpå. Det är viktigt att eleverna försöker svara själva och med egna ord, men självklart får man som förälder vara med och stötta med läsning och som bollplank.
  • Engelskläxa till torsdag den 9/2Vi skriver ner glosorna i skolan torsdagen innan. Alla elever har 12 stycken som man ska kunna muntligt och kunna stava till. Sedan vill jag att de läser och tränar på texten i Textbook kap. 16 s. 40-41 högt för en vuxen, först på engelska och sedan översätter till svenska. Textbook finns i elevernas Chromebook (https://minbokhylla.studentlitteratur.se/). Där kan de även träna på glosorna. Självklart får de ta hem boken och träna där, men då är det viktigt att de får med sig sin Textbook tillbaka till skolan. Glosorna finns även på https://skolplus.se/ (De måste logga in för att komma åt glosorna)

Datum att komma ihåg:

  • Vi går till stadsbiblioteket måndag den 6/2
  • Måndag den 13/2 - Alla på snö (Bussen går kl 9.10 från skolan och hem från Yxbacken ca kl 14.30 vilket gör att det kan bli tajt att vi hinner med skolskjutsen den dagen, så vi kan behöva vårdnadshavares hjälp)
  • Tisdag den 14/2 - Vi åker skridskor med hela skolan under förmiddagen  (Liten fika)
  • Fredag den 24 februari är sista dagen att svara på Skolinspektionens skolenkät
  • Sportlov v.8
  • Studiedagar 6/3 och 7/3
  • Vi går till stadsbiblioteket onsdag den 8/3
  • Påsklov v.15
  • Skolavslutning torsdag den 15 juni


Varmt välkomna att höra av er om ni har några funderingar!

caroline.drott@norrkoping.se


Med vänliga hälsningar Carro och Maria




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar