Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 27 januari 2023

4B Veckobrev inför v.5

 


 
 


Hej där hemma😊    




Då var det dags för ett nytt veckobrev. Skridskoåkningen i måndags fungerade jättebra. Vi hade en mysig förmiddag tillsammans. Vi kommer att gå  även på måndag men då på vår idrottslektion efter maten. Ta gärna med en extra frukt och vatten. Vi kommer också att gå till Stadium Arena på torsdag eftermiddag. Där vi kommer att spela basket på en riktig basketplan. 

Vi skickar ut tider för utvecklingssamtal i början på nästa vecka som kommer till er vårdnadshavare på mail.

      
I måndags 23/1 kom det ett mejl utskickat i en länk till er vårdnadshavare som går till en enkät som Skolinspektionen gör varje år. Hoppas att alla ni vårdnadshavare går in och svarar på den, så att vi vet vad som kan utvecklas och vad som fungerar bra på skolan. Den tar ca 5-10 minuter att genomföra och den görs på nätet. Ni har en månad på er att svara. Vi är jättetacksam om ni tar lite tid till det. 


Den här veckan har vi arbetat med följande

Svenska: Vi har fortsatt att arbeta med återberättande texter samt skrivit faktatexter om något som intresserar oss. Vi har också fortsatt arbetat med adjektiv. 

Matte: Vi har arbetat med ekvationer. Eleverna har ingen matteläxa förutom papperet med den dagliga temperaturen. Eleverna ska markera temperaturen i 14 dagar på linjediagrammet men en punk. Papperet ska lämnas in torsdagen den 2/2-2023

No: Vi fortsätter arbeta med naturen på vintern.

Eng: Vi arbetade med kapitel 16 eleverna fick skriva glosorna antingen på datorn eller i sina glosböcker. Vi översatte kapitlet och arbetade läsförståelse.  Läxa till onsdagen den 1/2-2023 är att kunna glosorna, läsa högt och översätta kapitlet. 

So: Vi arbetar med temat "Den stora Sverigeresan" Vi har fortsatt att arbeta med de stora sjöarna och den här veckan var det Storsjön i Jämtland.           

Idrott: Basket

Musik: Vi tittade på ett filmklipp och gjorde eget ljud till filmen.. 

Slöjd: Vi syr vetekuddar på symaskin och snickrar lådor.


Vecka 3 

Måndag: Skridskor

Tisdag:   Bild och musik

Onsdag: Engelska läxförhör

Torsdag: Matteläxan lämnas in. Går till Stadium Arena.

Fredag: Slöjd

 


Viktiga datum

30/1 Skridskor

2/2 Stadium Arena

6/2 Skridskor

13/2 Yxbacken

14/2 Skridskor med hela skolan.

20/2-24/2 Sportlov

 6/3 Studiedag med utvecklingssamtal.

 7/3 Studiedag


                                            








Kontakter

therese.malmqvist@norrkoping.se

evalena.sandberg@norrkoping.se

Klasstelefon: 0725174514 







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar