Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

måndag 23 januari 2023

Åk 1 veckobrev inför v.4

 Hej alla vårdnadshavare!

Den här veckan kommer eleverna jobba med bokstaven Kk i magiska kulan.

Vi fortsätter i läsläxan magiska kulan och den här veckan kommer eleverna att läsa kapitel 15.

I matematiken har vi nu fått nya matteböcker (1b) som vi börjat arbeta i. I första kapitlet kommer det handla om talen 13- 20 och klockan.


Veckoinfo V.4

Måndag:  

Tisdag: 

Onsdag: Skridskor på förmiddagen

Torsdag: Musik

Fredag:  Läsläxan ska med tillbaka


Viktiga datum att hålla koll på:

  •  Skridskoåkning på idrotten v.4-6 samt tisdagen v.7
  • Sportlov v.8 
  • Påsklov v.15


Trevlig helg!

Vänliga hälsningar

Sara, Titti och Eva


Information från stråhattens fritidshem


Förra veckan var vi på Hultet och eleverna fick leka fritt. De flesta var fullt sysselsatta med kojbygge och andra lekar. På fredagen fick de som ville köra kahoot. Det är mycket uppskattat bland våra elever. Veckan som gått har vi haft fri lek inne och ute, förskoleklassen var i idrottssalen och lekte skeppsbrott. Vi har gjort vykort för att glädja en äldre. Dessa kort kommer att skickas ut till äldreboenden.

 

Stråhattens planering vecka 4

Måndag: Fri lek ute/inne

Tisdag: Barnkonventionsballonger

Onsdag: Idrottssalen för åk 1/fri lek förskoleklass

Torsdag: Gemensam utedag tillsammans med Solhatten

Fredag: Film

 

Nu ligger ett temporärt schema för sportlovet ute i IST. Det ska vara ifyllt senast torsdag 26/1. Det är enbart i detta ni ska fylla i elevens vistelsetid för sportlovet.

Till vårdnadshavare som har barn på fritids

Ni har på er till och med den 26/1 att fylla i det temporära schemat i IST, sedan kommer detta att låsas för ändringar. Efter detta datum måste ni kontakta vår rektor då bemanning läggs efter detta schema. Likaså om man inte fyllt i det temporära schemat så räknas ert/era barn som lediga på lovet.

Mvh Rektor Ulf

 

När ni som vårdnadshavare behöver lämna in nya tider (nytt schema) ska ni alltid använda "knappen" LÄMNA IN TIDER i er app.

Vi har exempel på vårdnadshavare som använder JUSTERA TID. Det ställer till problem då funktionen är till för en enstaka schemaändring.

Trevlig helg önskar Eva, Titti, Sandra                                           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar