Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 27 januari 2023

Solhatten

 

Solhatten

Hej på er!

Under veckan har vi ägnat oss en hel del åt elevernas fria lek där vi vuxna finns med som stöd och lotsar in och ut ur leken på olika sätt. Vi tycker det är värdefullt att skapa tid och rum för deras egna idéer och kreativitet.

Vi har under veckan introducerat en samling när vi kommer in på avdelningen. Vi ser att detta skapar ett lugn i övergången från att ha lekt ute till att starta en lek inomhus. Vi går ”varvet runt” och alla får berätta vad de vill göra under eftermiddagen. Vi ser att samlingen bidrar till att eleverna väljer mer varierade aktiviteter och dem är så fina mot varandra och bjuder in till lekar.

Vi har fortsatt vårt arbetsområde kring funktionsnedsättningar och under veckan har de som velat få prova på att ha en synnedsättning. Vi har erbjudit dem att sätta på sig glasögon som vi tejpat och/eller målat på för att skapa känslan av att inte kunna se. Det var en häftig upplevelse och vi fick en del skratt när mackor skulle bres och ostskivorna plockas upp med gaffeln – det var svårare än vi trodde innan. Som en del av detta har vi lekt olika lekar där vi skapat upplevelsen av att inte kunna se lika bra som vi är vana vid. Allt för att få en ökad förståelse för hur vissa människor lever och har det i sin vardag.

 På torsdagen hade vi en gemensam utedag som bjöd på solsken. Utedagen startade också igång nästa arbetsområde – hållbar utveckling. Vi lekte sopsorteringsstafett, sopbilen, där eleverna på tid skulle packa och frakta sopor och en återvinningsövning där dem skulle klippa och klistra upp skräp i olika sopkärl. Vi hoppas på intressanta diskussioner kring ämnet framöver. Som vi tidigare nämnt är era barn så kloka och det är ett nöje att få ta del av deras reflektioner.

Igår 26/1 gick tiden ut för att lämna in sportlovsschemat. Det innebär att vi från och med igår kommer att avslå alla scheman som skickas in och vi hänvisar till rektor Ulf. Har ni delad plats och den ena vårdnadshavaren redan lämnat in schema MÅSTE den andra också lämna in.  Lämna då in ett tomt schema.

 

Vi ses nästa vecka! Mvh Camilla, Therese, Abdi och Moa

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar