Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 27 januari 2023

Veckobrev klass 5 inför v 5 och 6

     

Hej där hemma!


Veckan har varit rolig. Vi har tackat av Lotta som slutade idag fredag och gick i pension. Vi hoppas hon kommer tillbaka och hälsar på. Idag har vi haft en vikarie som heter Joar. 
Under 3 veckor åker barnen skridskor på onsdagens idrott. Medtag skridskor, hjälm. Skridskor finns att låna på fritidsbanken i Klockaretorpet.
Den 14/2 åker hela skolan skridskor mellan kl.  9-11. Medtag liten fika. 
En del av barnen behöver skriva klart sin berättelse om Monstret. Påminn gärna era barn att skriva klart den då vi trycker upp berättelserna nästa vecka till böcker.  

Denna vecka har vi börjat med läs-läxa. Alla barnen läser 15 minuter varje dag hemma. Barnen fyller i sin lapp varje dag och innan inlämning på tisdagar så skriver man en kort recension över veckans läsning. Bok med tillhörande lapp lämnas in varje tisdag. 

Vill påminna om läxhjälp varje tisdag mellan kl. 12-12.30. Dit kan barnen gå för att få hjälp med läxor. Maila mig inför varje vecka om du och ditt barn kommit överens om att ni vill använda den tiden. Jag och barnen tittar då på vad den ska göra under läxhjälptiden.


Skridsko hela skolan 14/2 kl. 9-11
Skolbio, Cinema 14/3 kl. 9

Svenska: Vi har börjat arbeta med studieteknik. Vi har tittat på 10 olika tips för att plugga samt satt upp mål för glosor. Nästa vecka ska vi använda oss av 10 minuters regeln för att plugga på glosor samt göra en tankekarta. 

Matte: Vi arbetar med kap 19 förkorta bråk samt haft förhör på prioriteringsregeln. ( blev denna vecka istället )  Planering för matte finns i classroom med sidor inför varje vecka. Den uppdateras ibland så bra att gå in och titta för att se vilka sidor som ska vara klara / vecka. Denna vecka ska barnen vara klara till sidan 81 i matteboken. De som ej är klara arbetar hemma över helgen för att inte komma efter. Påminner igen om läxhjälpen på tisdagar. 

Engelska: Vi har arbetat med kap 17 med text, hörövningar, 
och glosor. 

So: Vi fortsätter arbeta med ekonomi .Vi utgår från en serien: Här kommer kungen. Avsnitten finns i classroom. Denna vecka har vi pratat om vad låg och hög-konjunktur. Barnen har också arbetat med en veckobudget och vecko-måltidslista. Vi har sett på lilla Aktuellt. Fredagen uppmärksammade vi också förintelsen på dess minnesdag. 

No: Vi har börjat arbeta med Europas sista vildmark. Vi har pratat om olika klimat och växtligheter uppe på fjället.  

Läxor

Tisdag: Läs-Läxa

Torsdag: Matte

Fredag: Engelska glosor

Schema

V 5

Måndag: Bild

Tisdag: Musik

Onsdag: Skridskor på idrott

Torsdag: Idrott

Fredag: Slöjd

V 6

Måndag: Bild

Tisdag: Musik

Onsdag: Bibban, Skridskor på idrott

Torsdag: Idrott, 

Fredag: Slöjd

                                                                    


             Önskar Er en Trevlig Helg / Victoria, Lotta och Moa

                            



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar