Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 3 februari 2023

Klass 5 Veckobrev inför v 6 och 7

      

Hej där hemma!


Ännu en vecka som är slut. Vi har arbetat mycket med studieteknik denna vecka. Hoppas ni har fått ta del av några strategier hemma genom barnen. 
Onsdag den 8/2 går vi till Borgsmoskolan efter lunchen för att prova på olika språk inför åk 6. Jag och Moa följer med barnen. 

En del av barnen behöver skriva klart sin berättelse om Monstret. Påminn gärna era barn att skriva klart den då vi trycker upp berättelserna nästa vecka till böcker.   

Vill påminna om läxhjälp varje tisdag mellan kl. 12-12.30. Dit kan barnen gå för att få hjälp med läxor. Maila mig inför varje vecka om du och ditt barn kommit överens om att ni vill använda den tiden. Jag och barnen tittar då på vad den ska göra under läxhjälptiden.

Borgsmoskolan 12-13.50 testa språk inför åk 6
Skridsko hela skolan 14/2 kl. 9-11, medtag liten fika
Skolbio, Cinema 14/3 kl. 9

Svenska: Vi har arbetat med tankekartor och nyckelord. Vi har även provat på att arbeta med Loci modellen. Där information memoreras eller kodas om till mentala bilder för att sedan placeras in på utvalda platser i en välkänd omgivning.  

Matte: Vi arbetar med kap 20 förkorta bråk samt kapitel 22 med addera och subtrahera liknämniga bråk. Vi rättade också testet på prioriteringsregler. Planering för matte finns i classroom med sidor inför varje vecka. Den uppdateras ibland så bra att gå in och titta för att se vilka sidor som ska vara klara / vecka. Denna vecka ska barnen vara klara till sidan 85. De som ej är klara arbetar hemma över helgen för att inte komma efter. Påminner igen om läxhjälpen på tisdagar. 

Engelska: Vi har arbetat med kap 19 med text, hörövningar, 
och glosor. 

So: Vi fortsätter arbeta med ekonomi .Vi utgår från en serien: Här kommer kungen. Avsnitten finns i classroom. Denna vecka har vi pratat om vad är lön? Vi har också gjort nutidskryss. Vi har sett på lilla Aktuellt. 

No: Vi har pratat om djuren i alperna, fjällen förr och nu samt om björnen- järven- vargen och lodjurens ungar.  

Läxor

Tisdag: Läs-Läxa

Torsdag: Matte

Fredag: Engelska glosor

Schema

V 6

Måndag: Bild

Tisdag: Musik

Onsdag: Ingen idrott. Vi går till Borgsmo efter lunchen. 

Torsdag: Idrott, 

Fredag: Slöjd

V 7

Måndag: Bild

Tisdag: Skridskor hela fm. Medtag liten fika.

Onsdag: Skridskor på idrott

Torsdag: Idrott

Fredag: Slöjd

                                                                    


             Önskar Er en Trevlig Helg / Victoria och Moa

                            



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar