Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 12 april 2024

Åk 3 veckobrev inför v.16

 Hej där hemma!

Jag hoppas att ni haft en trevlig påsk med era barn. Eleverna har glatt delat med sig om sitt lov till mig och klasskamraterna. Det märktes också att många hade saknat varandra vilket är härligt att se😀. Vi har också pratat värdegrund och hur  viktigt det är att leken ska vara rolig och inbjudande för alla. Vi pratade också lite lekstrategier. Vi lyfte lite tips kring hur man kan göra om man av olika anledningar tycker något är svårt eller jobbigt. Det är bra att ta pauser från leken, fundera och ta hjälp av en vuxen så man inte blir arg och säger saker som kan göra att någon blir ledsen. Eleverna är överens om att leken kan vara både rolig och intensiv ibland speciellt när det är en populär lek där man är många som är med och ska samsas. Vår praoelev Murad är också i klassen och eleverna är nyfikna på honom och tycker det är roligt. 

Frukt under förmiddagen

Vi i arbetslaget på lågstadiet har uppmärksammat att många elever tar med sig stora mängder mellis till förmiddagsrasten. Vi upplever att detta bidrar till att eleverna inte orkar äta lunchen som serveras vid 10.50-11.15. Mellanmål på förmiddagen är viktig i lagom mängd för att får lite extra energi. Vi önskar därför att ni vårdnadshavare skickar med ett mellanmål i lagom mängd och undviker kex med stora sockermängder. Skicka gärna med en frukt, en smörgås eller någon enstaka majskaka. 

Veckan som varit:

Svenska: Nationellt prov, enskild läsning och muntlig läsförståelse med hjälp av frågor. Läsförståelse gåtor, saga (drömmen) grammatikövningar sj-ljud. 

Nyfikenhetsfråga: Berätta vad din saga drömmen handlade om? Kan du nämna/stava några ord som har sj-ljudet? 

No, bild och teknik: Vi har repeterar det vi lär oss om kroppen både muntligt skriftligt och digitalt. Eleverna har i torsdags fått med sig hem en sammanfattande text om kroppen att öva på inför provet nästa torsdag.  Vi har fortsätt att skriva färdigt faktatexterna, ritat organ samt satt fast dessa på rätt plats på kroppsmallarna. 



Matematik: Jämföra och räkna med bråk. Eleverna har i kooperativt övat sig på med hjälp av räknekort samla och räkna ihop till en hel.

Engelska: Vi har övat på lägesord och att följa instruktioner. Eleverna har också skrivit en egen skattkarta med hjälp av stödord.

Inför v.16

Proelev Murad är med i klassen

Måndag: Läxhjälp för de elever som anmält. Nationellt prov skriva en berättande text. 

Tisdag: Vi börjar med nationella prov i matematik muntlig del

Till på tisdag ska varje elev ta med sig en valfri strumpa att skapa med till teknik och bilduppgiften (läs mer i planeringen nedan). 

Sista lektionen på tisdag ska vi ha SARG-aktiviteter på skolan i våra blandade grupper.

Onsdag: Idrott ta med ombyte, handduk och inneskor.

Torsdag: Musik och prov på kroppen. 

Fredag: Läsläxa kapitel 24 och nompläxa.

Teknik/bild i helgrupp: Vi kommer i några veckor framåt lära oss mer om teater och gör egna handdockor av strumpor och annat spillmaterial.  De ska också bygga en scen och skriva ett manus till en kortare pjäs som de sedan ska spela upp för varandra. 

Svenska: Nationellt prov berättande text, vi fortsätter jobba med sj-ljudet, läsförståelse faktatext, vi repeterar skiljetecken. 

Matte: Vi fortsätter att öva på bråk. 

No: Vi övar det vi lärt oss om kroppen och gör ett sammanfattande prov.

Engelska: Vi läser och övar på att ha dialoger på engelska.

Viktiga datum:

Klämdagar 10 maj, 7 juni

Helgdagar 29 mars, 1 april, 1 maj, 9 maj, 6 juni

Viktiga datum i skolan:

Nationella prov 11 mars- 17 maj 

Skolskogen: Onsdag 8 maj, och onsdag 29 maj. Vi går efter lunchen direkt och kommer tillbaka till skolslut. Eleverna får ta med en frukt och dricka ingen matsäck. 

Trevlig helg! Önskar Suada 


 Solhattens planering vecka 16
Vi hoppas att ni som var lediga hade ett härligt och avkopplande påsklov. Veckan innan påsklovet på skärtorsdagen hade vi en gemensam utedag tillsammans med Stråhatten. En lyckad eftermiddag med blandade aktiviteter som pyssel, kvaststafett, ansiktsmålning och äggjakt.
 
Nu finns det ett temporärt schema för klämdagen den 10/5 publicerat i IST. Det ska vara inlämnat senast torsdagen den 18/4.
En påminnelse om att söndagen den 14/4 är sista dagen att lämna in schema för sommarlovet i IST.
I årskurs 3 kapprum så ligger det massor av kläder. Se gärna över om det är något ni saknar. En uppmaning även att se över era barns lådor och ta hem kläder som inte behövs längre.

 
Måndag: Fri lek ute/inne
Tisdag: Lindparken
Onsdag: Spelhåla
Torsdag: General och spion
Fredag: Idrottssalen, tuggummit och basket.
 
Trevlig helg önskar vi på Solhattens fritidshem

Eva, Elisabeth, Malin, Titti, Sandra





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar