Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 26 april 2024

Förskoleklassen vecka 18

 

Hej,

Vilken vecka vi har haft! Konsert med tema känslor på onsdagen och biblioteksbesök med rundvandring och sagostund på torsdagen. Två utflykter med lång promenad både dit och hem och utan ett enda klagomål, ni har barn att vara stolta över!

Svenska: Veckans bokstav är Cc. Vi provade den här veckan att dela upp klassen i olika grupper när vi arbetade med bokstavstema, då vi har märkt att barnen behöver träna på olika saker. Till exempel arbetade en grupp med att identifiera språkljud i olika ord och träna på att sammanljuda två bokstäver, ”o-s, l-o” osv. En annan grupp arbetade med meningar, samtalade om vad som kännetecknar en mening, och vi skapade meningar tillsammans och enskilt. Detta arbetssätt upplevde vi som lyckat och vi kommer fortsätta med detta terminen ut.

Matematik: Vi har fortsatt vårt arbete med stapeldiagram, genom att repetera och diskutera resultaten från förra veckans undersökning, och vi arbetade vidare i matteboken med liknande uppgifter.

 

Vi önskar er en fin helg!

Pedagogerna i förskoleklassen

 

Nästa vecka:

Måndag:

Tisdag: Valborgsmässoafton

Onsdag: 1 maj = Skolan och fritidshemmet stängt!

Torsdag:

Fredag:

 

Kommande datum:

9-10 maj: Kristi Himmelsfärd = Skolan stängd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar