Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

onsdag 5 juni 2024

Åk 5 Veckobrev inför v. 24 och GLAD SOMMAR

Hej!

Då var det dags för det sista veckobrevet för det här läsåret. Vi vill börja med att tacka för det här läsåret och önska alla en skön sommar! 

Vi hade en jättemysig förmiddag i måndags. Först gick vi och lämnade tillbaka våra biblioteksböcker och sedan stannade vi och åt en mycket välförtjänt glass på Halvars. 🍨 Det blev även lite lek i parken vid Linghallen.

I svenskan så har vi gått igenom den sista läsförståelseläxan, arbetat klart med våra berättande texter och tränat vår läskondition. På engelskan har vi arbetat på i Grammie. Vi har även tittat färdigt på ungdomsserien The gun.

I matten har vi arbetat med likformighet. Sedan har vi haft flera lektioner där eleverna arbetat med sådant som behöver bli färdigt.

På måndag har vi tänkt att gå iväg till skateparken under eftermiddagen. Eleverna får gärna ta med sig kickar, skateboards och BMX-cyklar. Självklart är hjälm ett tvång. För de som inte vill hänga i skaterampen kommer det finnas annat att göra. Vid regn ställer vi in! Vattenflaska och en extra frukt kan vara bra att ha med sig.

Under tisdagen kommer vi städa och tömma bänkar/lådor. Den dagen är det bra om eleverna har en extra väska/påse med sig, där de kan lägga saker som ska hem. Vi kommer även ta in alla Chromebooks under måndag och tisdag.

På onsdagen är det dags för Skolans dag vilket innebär att alla skolans elever och personal är ute på skolgården och gör olika samarbetsövningar. 

På torsdag är det sedan dags för skolavslutning. Skolavslutningen börjar kl. 8.30 och eleverna samlas på stora skolgården. Publiken placerar sig på berget som vanligt. 😃 Efter avslutningen samlas vi en kort stund vid den högra brandtrappan och säger glad sommar till varandra samt önskar de elever som ska sluta hos oss ett varmt lycka till. 

Påminnelse igen om att skolskjutsen kommer gå hem kl. 10.25 på skolavslutningen. 

v.24

Måndag:   Öva inför skolavslutningen

                  Vi går till skateparken om vädret tillåter

Tisdag:      Städa och ta hem alla saker + det skriftliga omdömet

                  Musik/Idrott

Onsdag:     Skolans dag

Torsdag:    Skolavslutning kl. 8.30-9.30 (Skolskjutsen kl. 10.25)             

Fredag:      SOMMARLOV


Läxor

v.24:

  • Inga läxor

Datum att komma ihåg: 
  • Torsdag den 13 juni - Skolavslutning kl. 8.30 (ca 1 timme)
  • Skolan börjar igen torsdag den 15 augusti kl. 8.30


Varmt välkomna att höra av er om ni har några funderingar!

Klassrumstelefon: 072-5971014

Mejl: 

caroline.drott@norrkoping.se

evalena.sandberg@norrkoping.se


Mvh Carro, Evalena, Maria och Jonathan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar