Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 16 augusti 2024

Åk 1 Veckobrev vecka 34

 

Hej,

Då var första skoldagarna i ettan avklarade.

Det har varit fullt fokus på att komma in i rutiner, få fint i våra bänkar och lära känna och välkomna två nya kompisar i klassen!

Vi har också gått igenom gemensamma ordningsregler som vi har på skolan, och alla elever har fått ett exemplar med sig hem att läsa igenom och diskutera tillsammans. Ni vårdnadshavare behöver skriva under att ni har tagit del av dessa och skicka tillbaka till skolan.

Nästa vecka startar vi igång terminen ”på riktigt” och kommer följa nya schemat. Idrott fortsätter att vara på fredagar, nytt för i år är att eleverna kommer att få byta om och duscha efter idrotten.

På måndag kommer första läsläxan att delas ut, och den ska sedan redovisas på fredag. Tanken är att kapitlet/stycket ska läsas flera gånger i syfte att få upp ett flyt i läsningen och träna på att automatisera vanligt förekommande ord såsom ”och” ”men” ”jag” ”hon” ”han” osv.

Påminner om att ta med extrakläder, vattenflaska och ev inneskor att ha vid hyllan.

 

Vi önskar er en fin helg!

Therese, Camilla och Elizabeth

 

Nästa vecka

Måndag: Läsläxa delas ut

Tisdag:  

Onsdag:

Torsdag:

Fredag: Idrott, packa med duschhandduk. Redovisning Läsläxa

 

26/8 Föräldramöte kl. 17-18:30

9/9 Skolfotografering

10/9 samt 16/9 Utveckingssamtal (dagtid), lista med tider mailas ut inom kort!

3-4/10 Studiedagar, Fritidshemmet stängt fredagen 4/10

v. 44 Höstlov

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar