Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 16 augusti 2024

Åk 2: veckobrev inför v.34

Hej!

Då var vi äntligen igång igen efter en lång ledighet. Det var så kul att få träffa alla underbara elever igen!

Vi startade upp torsdagen med en gemensam samling hela skolan. Vi fick sen fortsätta första passet med ett sommarlovsbingo tillsammans. Efter rasten samlades alla elever och personal på skolan för en samarbetsövning på fotbollsplanen. Första skoldagen firades lite extra med glass!

Ordningsregler

Under torsdagen gick vi igenom Villastadsskolans regler. Eleverna fick med sig skolans ordningsregler hem. Vi önskar att ni vårdnadshavare går igenom reglerna hemma tillsammans med ditt barn igen. Sen när ni läst och samtalat kring reglerna skriver eleven och ni vårdnadshavare under och tar med anvisad talong tillbaka till skolan. Ta med påskrivet dokument tillbaka till skolan senast den 30/8.

Vi arbetade dessutom med klassrumsregler under första skolveckan. Eleverna har många kloka tankar och idéer om hur klass två på Villastadsskolan ska bli världens bästa klass!

Utvecklingssamtal v.37-38

I år kommer vi genomföra utvecklingssamtalen under skoltid samt någon eftermiddagstid. Ni kommer bli tilldelad en tid för samtal. Vi kommer detta år erbjuda digitala utvecklingssamtal om man har svårt att komma ifrån sitt arbete för ett fysiskt möte. Ett digitalt möte där personal och elev sitter i skolan och ni vårdnadshavare kopplar upp er hemma eller från arbetet fungerar jättebra. Så hoppas att den tilldelade tiden passar, skulle tiden vara omöjlig att lösa hittar vi ett annat alternativ. Ni får ett mail om vilken tid just ni är välkomna. Då önskar jag en återkoppling oavsett om tiden passar er eller inte och jag önskar att ni skriver om ni vill ha ett fysiskt eller digitalt möte.

Info v.34

Mån:

Tis: Musik

Ons:

Tor: Idrott, kom ombytt med idrottskläder då vi har idrott direkt på morgonen och ta med ombyte, handduk. Var klädd för idrott utomhus.

Fre: Bild

Kommande datum

26/8 Föräldramöte kl 17-18:30, samling i matsalen för en gemensam info åk f-2.

v.37 (ons, fre utvecklingssamtal)

v.38 ons efter skoltid utvecklingssamtal

3-4/10 Studiedagar 

Veckobrev från Fritids v. 33-34

Äntligen kommer alla våra elever tillbaka 😊. Vi kommer börja terminen med att lyssna in och lära känna vår elevgrupp. Vi kommer ha fasta rutiner där vi delar gruppen i ute och innegrupp för samlingar och aktiviteter. Vi planerar utifrån elevernas intressen och behov kopplat till våra styrdokument.

Nytt för i år är att F-klass, Åk 1 och Åk 2 går tillsammans på Stråhattens Fritidshem där öppning sker 06:15 och stängning är 18:00.

Åk 3-6 är på Solhattens fritidshem Mån-Tors och tillsammans med Stråhatten på fredagar.

Stråhatten 0725971013                                                              Solhatten 0725971012

Titti                                                                                                 Eva

Sandra                                                                                            Abdi

Malin

Frida

Elizabeth

Pontus


Ha en riktigt fin helg!

Varma hälsningar från all personal i åk 2



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar