Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 6 september 2024

Åk 1 Veckobrev inför vecka 37

 Hej,

Svenska: Veckans bokstav är Aa. Vi jobbar under veckan med veckans bokstav i arbetsboken som hör till Magiska kulan. Vi tränar också på att skriva berättelse och att leta efter ordbilderna ”var” och ”är”.

Matematik: Vi har haft terminens första matteprov! Efter att ha arbetat med talen 0-3 samt med begreppen fler/färre samt större än/mindre än och likhetstecknet så testade vi den här veckan av om kunskaperna sitter. Några av barnen har fortfarande svårt med begreppen fler/färre, så prata gärna mer om detta hemma!   

NO: Vi jobbar vidare med biologi och har lärt oss om olika typer av träd, varför lövträden tappar sina löv på hösten men inte barrträden. Vi hade en utedag där vi samlade olika sorters löv och tog tillbaka till klassrummet där vi ritade av löven och skrev faktatext om samma träd.



Engelska: Vi tränar vidare på att presentera oss själva och vår familj. Vi jobbar med enklare arbetsblad men lägger störst fokus på det talade språket, att få till ett korrekt uttal och att våga prata med varandra!

Teknik: Vi lär oss om olika uppfinningar som vi använder i vår vardag, den här veckan lär vi oss om plåstret. Vi kopplar till svenska genom att träna på att skriva faktatexter.

 

Vi önskar er en fin helg!

Therese, Camilla och Elizabeth

 

Nästa vecka

Måndag: Skolfotografering! Läsläxa delas ut.

Tisdag:

Onsdag: Rörelsepass/idrott utomhus. Inget ombyte!

Torsdag:

Fredag: Utedag fm. Inget ombyte! Redovisning Läsläxa

 

3-4/10 Studiedagar, Fritidshemmet stängt fredagen 4/10

v. 44 Höstlov

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar