Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 20 september 2024

Åk 1 Veckobrev inför vecka 39

 

Hej,

Nu är alla utvecklingssamtal avklarade, det har varit jättetrevligt att träffa er alla de här veckorna.

Svenska: Veckans bokstav är Rr. Vi jobbar under veckan med veckans bokstav i arbetsboken som hör till Magiska kulan. Vi tränar också på att skriva berättelse med inledning, problem, lösning och avslutning, och att leta efter ordbilderna det och här. Vi har varje dag högläsning där eleverna är aktiva och vi diskuterar innehållet och reflekterar tillsammans. Nu läser vi böckerna om Sandvargen, och vi har även skapat bilder kopplat till detta med vattenfärg och sand. Visst blev det fint!!

 


Matematik: Vi har börjat träna på subtraktion. För många är detta ett helt nytt begrepp och vi jobbar med förståelse för detta genom att rita, använda konkret material vid behov, och skriva på mattespråket. Vi tränar också på att använda oss av tallinjen när vi räknar addition och subtraktion.

NO: Vi avslutar vårt lärande om träd genom att lära oss om trädets livscykel.

Teknik: Vi lär oss om olika tekniska uppfinningar i vår vardag. Den här veckan fick vi lära oss om saxen. Som vanligt kopplar vi till svenska genom att träna på att skriva faktatext.

 

Vi önskar er en fin helg!

/Pedagogerna i årskurs 1

 

Nästa vecka

Måndag: Läsläxa delas ut.

Tisdag:

Onsdag: Skoljoggen! Se till att ha kläder och skor som är sköna att springa i, samt gärna en vattenflaska.

Torsdag:

Fredag: Idrott, ta med ombyte och handduk! Redovisning Läsläxa

 

3-4/10 Studiedagar, Fritidshemmet stängt fredagen 4/10

v. 44 Höstlov

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar