Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 13 september 2024

Åk 2: Veckobrev inför v. 38

Hej där hemma!

Ännu en skolvecka har passerat. Vi har haft en riktigt bra vecka tillsammans. I veckan har vi fått känna på hur hösten smugit sig på. Det har varit regniga dagar och lite lägre temperaturer. Se till att skicka med regnkläder och stövlar då vi är ute på raster och fritids.

Tack för alla utvecklingssamtal som vi hittills har hunnit att genomföra. Alltid kul att höra elevernas tankar och reflektion om skolan och möta er vårdnadshavare.

Under veckan som gått har vi tränat extra på konsonanter och skrivit texter till bilder. Vi jobbar med att utveckla vår skrivning, tänka på sin meningsbyggnad och skriva med en röd tråd. På matematiken har vi fortsatt att räkna addition och subtraktion med talen 0-100. Vi har också tränat lite extra på problemlösning. Under SO:n i veckan har vi fortsatt att titta på Den magiska kartan och pratat om vad olika färger och symboler på en karta kan betyda. På NO:n i veckan lärde vi oss mer om solen. På engelskan fortsatte vi att ramsräkna 0-20 och tittade på den spännande fortsättningen av The game.

Info v. 38

Mån: Ny läs och skrivläxa skickas hem.

Tis: Musik

Ons: Matteläxa i NOMP. Ny läxa finns till nästa onsdag.

Tor: Simskola, ta med badkläder, handduk och lås om du har.

Fre: Läs och skrivläxa med till skolan.

Kommande datum

25/9 Skoljoggen

3-4/10 Studiedagar (3/10 Frita öppet, 4/10 frita stängt).

9/10 Besöker Visualiseringscenter

v. 44 HÖSTLOV

Ha en fin helg! Med vänlig hälsning Ellinor och Frida



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar