Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 27 september 2024

Åk 2: Veckobrev inför v.40

Hej!

September månad börjar lida mot sitt slut och ännu en vecka har swishat förbi. I veckan har vi sprungit skoljoggen. Vi i klassen sprang sammanlagt 54 varv, en sträcka på 8,1 mil tillsammans.  Härligt kämpat alla elever i åk 2!

Under tisdagen var det dags för brandövning. Eleverna var duktiga på att utrymma och ställa upp sig snabbt vid vår klassplacering. Vi pratade om hur vi skulle gå tillväga om det skulle brinna på riktigt och var vi har våra utrymningsvägar.

I veckan har vi inlett ett nytt arbetsområde inom matematiken. Vi arbetar just nu med addition vid tiotalsövergångar. Viktigt att fortsätta träna på tiokompisarna om det ännu inte är befäst. Förhör gärna lite hemma. På svenskan i veckan har vi tränat på att skriva dagbok, skriva meningar och läsförståelse. Vi har också påbörjat lästester ifrån Skolverkets bedömningsstöd. Under engelskan fick eleverna skriva, rita och berätta om sin favoritsport. På tekniken i veckan lärde vi oss mer om säkerhetsnålens historia och vi reflekterade över om det är en uppfinning som vi faktiskt skulle kunna klarar oss utan. På SO:n har vi påbörjat ett arbete med att rita ett eget fantasiland med färg och kartsymboler. Under veckans NO-lektion lärde vi oss mer om planeterna i vårat solsystem.

Idag fick vår klassnalle följa med en klasskompis hem för första gången. Ska bli spännande att höra vilka äventyr nallen fått uppleva när vi kommer tillbaka efter helgen.

Info v. 40

Mån: Läs och skrivläxa med till skolan. Ingen ny läxa skickas hem v.40.

Tis: Musik

Ons: Matteläxa ska vara genomförd. Ny läxa finns på NOMP.

Tor: STUDIEDAG, frita öppet.

Fre: STUDIEDAG, frita stängt.

Kommande datum

9/10 Besök Visualiseringscenter

v. 44 HÖSTLOV

Fritidshemmets månadsbrev Oktober

Stråhatten:

Nu är hösten här och vi avslutar vårat Tema Du och Jag. Vi har haft samarbetsövningar och lekt en del namnlekar. Eleverna har tillsammans skapat en värdegrundsblomma som smyckar fritids vägg samt tagit fram gemensamma trivselregler.

Solhatten:

Vi har upprättat trivselregler på avdelningen och erbjudit samarbetsövningar. Eleverna arbetar på med fritidsråd där de får inflytande över sina eftermiddagar. Solhatten håller i fredagsaktiviteten för f-2.

Tema arbete:

Under Oktober och November kommer Stråhatten att arbeta med Tema Drakar. Eleverna kommer att arbeta med olika drakar som flyttar in på vår avdelning. Sol arbetar med det digitala programmet Creaza och producerar egna berättelser fram till höstlovet.  Då tränar våra elever på förmågorna att pröva och utveckla sina idéer och kommunicera med språkliga uttrycksformer.

Det övergripande syftet med temat är att varje elev ska utmanas genom att inspireras till nya upptäckter. När olika alternativa aktiviteter introduceras och eleverna stimuleras att pröva på, kan de upptäcka nya saker som intresserar dem och därigenom vidga sin upplevelse av meningsfull fritid. 

Hur gör vi detta:

-        Skapande med olika estetiska uttryck

-        Bygg och konstruktion (problemlösning)

-        Presentation om Drakarna med högläsning, faktaläsning

-        Creaza

Datum att komma ihåg:

 

Studiedagar:

 

Torsdag 3/10 är skolan stängd och fritids har öppet för de som anmält omsorg.

Fredag 4/10 Stängt

 

Höstlov v. 44 sista inlämningsdatum onsdagen 2/10

 

Trevlig helg önskar all personal som arbetar med eleverna i åk 2.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar