Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 13 september 2024

Veckobrev inför v. 38 åk 3

Hej alla vårdnadshavare!

Då var det dags för ett nytt veckobrev. Även denna vecka har varit en bra vecka med mycket kloka diskussioner kring olika arbetsområden. I veckan har vi genomfört Legilexi och kommer även att fortsätta med det nästa vecka med elever som inte hunnit färdigt. Vi har genomfört första mattetestet för i år och resultatet ser jättebra ut. V.38 börjar utvecklingssamtalen och vi ser fram emot att få träffa er alla och diskutera ert barns lärande och utveckling. Utvecklingssamtalen som är från 08:00 till 14:00 kommer ske i solhatten. Utvecklingssamtalen som är därefter kommer att ske på vårt grupprum som tillhör klassen. Detta gäller endast utvecklingssamtalen som är tisdag och onsdag.

Obs: Vi vill även påminna er om att frånvaro från skolan anmäls på skola 24.

Arbetsområden v.38

Svenska: Vi läser ett nytt kapitel i nyckeln till skatten ”cigarraskar och ansjovisburkar” där vi övar på att återberätta texten och koppla den till egna erfarenheter. Vi övar även på läsförståelse och frågenivåer (på ytan-frågor, under ytan-frågor, på djupet frågor).

Matematik: Vi jobbar med matteboken för åk 3 där vi kommer att repetera addition och subtraktion och gör enkla uträkningar.

NO: Vi fortsätter med att lära oss om utsidan av kroppen och fokuserar på ”Huden”.

SO: Vi fortsätter med istiden där vi kommer att titta på film och diskutera den.

Engelska: Vi fortsätter med kapitel 1 i boken som handlar om hur man presenterar sig själv ”about me”.

 

Veckoinfo:

Mån:

Tis: Idrott (idrottskläder). Utvecklingssamtal.

Ons: Utvecklingssamtal.

Tors: Musik

Fre: Läsläxa.

Viktiga datum att komma ihåg:

Tisdag 17/9 och Onsdag 18/9 Utvecklingssamtal.

Torsdag 3/10 och Fredag 4/10 studiedagar.

Höstlov v. 44.

Ni får jättegärna höra av er om ni har några frågor eller funderingar!

Jessi.shamoun@norrkoping.se

Ha en trevlig helg

Jessi och Abdi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar