Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

onsdag 2 oktober 2024

Åk 2: veckobrev inför v.41

Hej

Vi har haft en kort skolvecka, så här kommer ett kortare veckobrev.

På svenskan i veckan har vi tränat på att skriva text och variera början på meningarna. Vi har också skrivit en saga på datorn utifrån stödord. Under veckans NO fick eleverna i par forska om en planet i vårt solsystem. De fick sedan påbörja att skriva fakta på datorn. Vi fortsätter vårt arbete kommande vecka. På matematiken har vi tränat på subtraktion vid tiotalsövergångar. Under SO-lektionen fick eleverna rita en karta över ett fantasiland. De fick använda sig av kartsymboler som finns och hitta på egna kartsymboler. Sen visade eleverna sina kartor för varandra i en mindre grupp och berättade om landets namn, vad som odlades i landet och städer och sjöars namn. Här fick vi bland annat förslag på länder som Fotbollslandet, Colalandet och Godislandet.

Fotbollskort/Pokemonkort

Vi vill påminna om att det inte är okej att eleverna har med sig fotbollsbilder/pokemonkort till skolan. Dessa får eleverna lämna hemma eftersom det räknas som leksaker. Vi upplever att det blir konflikter kring dessa kort och att eleverna ångrar sig och vill ha dem tillbaka. Därför vill vi att de lämnar korten hemma.

Info v. 41

Mån: Ny läs och skrivläxa skickas hem, kap 6.

Tis: Musik

Ons: Vi går till Visualiseringscenter för ett lärorikt besök. Viktigt att komma i tid, då vi går kl 8:30. Matteläxa genomförd, ny läxa finns till nästa vecka.

Tor: Simskola, ta med badkläder, handduk och lås om ni har.

Fre: Bild

Kommande datum

v.44 HÖSTLOV

20/12 Julavslutning

Hoppas ni får en skön ledighet!

Trevlig helg! Önskar Ellinor & Frida



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar