Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 25 oktober 2024

Åk 5: Veckobrev inför v.45

Hej på er! 

Då var det dags för ett nytt veckobrev, det första från mig för detta läsår. Jag har fått ett varmt mottagande och det har varit jätteroligt att träffa era härliga barn igen. Det har underlättat att Jennifer varit kvar under dessa veckor och samtidigt givit mig möjligheten att träffa er alla på ett utvecklingssamtal. Samtalen har varit givande och ett bra tillfälle för avstämning vilket i sin tur gett mig bra förutsättningar för resten av terminen. Stort tack för alla samtal! Tack också till Jennifer som varit omtyckt och gjort ett riktigt bra jobb med klassen.        

I svenska har arbetet med att skriva faktatext om länder fortlöpt. Eleverna har arbetat med att göra jämförelser mellan länder, exempelvis genom att använda sambandsord. I onsdags hade vi ett nytt boksamtal och diskuterade vad vi har läst ur Varg del 3. 

I matematik har vi tränat på division med bråk. Vi har också repeterat och gjort klart sidor som inte blivit färdiga. Jag har förstått att detta arbetsområde har varit svårt och utmanande. Det börjar dock släppa för många elever och de tar sig an uppgifterna på ett helt annat sätt nu. Bra jobbat! Tisdag den 12/11 är det dags för ett nytt prov i matematik. Eleverna har fått med sig ett repetitionshäfte hem som jag önskar att de arbetar med under lovet. Nu håller vi “ångan uppe”!

I SO har vi uppmärksammat FN-dagen som vi valde att lära oss mer om under en av veckans lektioner. Vi har också arbetat vidare med Vasatiden och lärt oss om människors arbeten och fritid samt barns levnadsförhållanden.

I NO har vi läst om händer, fötter och tänder och det var det sista området inom tema kroppen. Mot slutet av veckan har vi också hunnit med att repetera. Eleverna har fått ett repetitionshäfte som är frivilligt att ta hem över lovet. När vi är tillbaka i skolan kommer vi att fortsätta repetera och öva inför provet fredag v.46, den 15/11.   

På måndag den 4/11 kommer någon form av reparationsarbete äga rum i vår idrottssal. Det blir idrott men eleverna behöver inte ha med sig något ombyte.

Tisdag den 5/11 är det ingen läxhjälp. Den kommer igång igen veckan därpå.

Onsdag den 6/11 kommer polisen hit och pratar med alla klasser kring skadegörelse.  

Önskar alla ett härligt och välförtjänt höstlov. Jag har hört att många ska fira in det tillsammans ikväll på Halloween-discot som sexorna arrangerar. Tänk på att era barn har med sig kontaktuppgifter till er så att ni kan nås om något skulle inträffa. 

Info v.45

Mån: Idrott (ej ombyte) / Musik

Tis: 

Ons: Idrott / Bild. 

Tor: 

Fre: Träslöjd / Textilslöjd

 

Läxor:

Svenska: Läs del 4 i Varg, gärna flera gånger. Skriv i läsloggen. Nästa boksamtal är onsdag v.46. Kom förberedd!

Matematik: Ingen ny matematikläxa men eleverna har fått ett repetitionshäfte som gärna får tränas på under lovet. Ny matematikläxa delas ut onsdag v.45. 


Engelska: Ingen ny läxa över lovet. Nya glosor delas ut onsdag v.45.


Läxhjälp:

Tisdag 15.00-15.40 (4:ans klassrum)

Onsdag 14.00-14.40 (2:ans klassrum)

Ska ditt barn gå på läxhjälpen anmäls det till mentor i förväg.

 

Kommande datum:

  • Höstlov v.44

  • Prov i matematik - tisdag den 12/11 

  • Prov i biologi - “Människokroppen”  fredag den 15/11. 

  • Julavslutning - fredag den 20/12 

Om ni har frågor eller funderingar är ni välkomna att höra av er!

Mail: alexander.radesjo@norrkoping.se

Klassrumstelefon: 0725971014


Mvh Alexander, Jennifer och Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar