Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 27 januari 2023

F-klass: inför v.5

Hej!

Ännu en vecka har passerat och här kommer veckans brev. Vilken bra start vi fick på veckan med ett besök på Louis Dee Geer. Vi fick en rundvandring av lokalen och fick höra om industrilandskapets historia innan vi träffade alla musiker i symfoniorkestern. Eleverna var duktiga under vårt studiebesök och de var extra duktiga som orkade promenera till och från Louis Dee Geer utan klagomål. Det blev en promenad på 4,5 km sammanlagt.

Eftersom vi arbetade med bokstaven V förra veckan gjorde vi vargar på veckans bokstavspyssel. Den här veckan blev nya bokstaven Rr. Under fredagen gjorde vi bokstavsraketer med geometriska figurer.



På matematiken i veckan har vi arbetat med geometriska former som cirkel, rektangel, kvadrat och triangel. Eleverna har dessutom fått med sig sin allra första läxa hem som de ska ta med senast torsdag v.5. Alla elever har fått läxan i sina väskor.

Nästa vecka är en fullspäckad vecka med roliga händelser. Under tisdagen kommer en ny klasskompis på besök och redan på onsdag börjar hon hos oss onsdag. På onsdag är det dags att fira att vi gått i skolan i 100 dagar sedan skolstarten i augusti.

Info v.5

Mån: Idrott, ta med inneskor.

Tis: Vår nya klasskompis kommer på besök.

Ons: 100-dagarsfest, vi firar 100 skoldagar sedan skolstarten i augusti med stationsarbete och film.

Tor: Ta med matteläxan tillbaka till skolan.

Fre: Utedag

Kommande datum

14/2 Skridskoförmiddag tillsammans hela skolan, kolla så du har skridskor. Finns annars att låna gratis vid Fritidbanken i Klockaretorpet. Finns ett fåtal låneskridskor på skolan till utlåning den här dagen, meddela i så fall. Eleverna får ta med sig fika den här dagen.

v.8 SPORTLOV

v.10-11 Utvecklingssamtal, ni bokar en tid för samtal via en länk vi mailar hem under v.6-7.

6-7/3 Studiedagar, frita öppet.

Ha en riktigt fin helg! Med vänlig hälsning Ellinor, Camilla och Emelie

 

 

 

Info från fritidshemmet

Förra veckan var vi på Hultet. Det var som vanligt full aktivitet med bl a kojbygge. Vi erbjöd även en organiserad lek för de som ville vara med. På fredagen hade vi kahoot, det var uppskattat som vanligt. Veckan som gått har vi haft fri lek inne och ute. Ettorna var idrottssalen och lekte tuggummit och Harry Potter. Avslutade sen med avslappning.

 

Stråhattens planering vecka 5

Måndag: Fri lek ute/inne 

Tisdag: Vi gör snöflingor

Onsdag: Fri lek ute/inne

Torsdag: Hultet

Fredag: Spelhåla

 

Trevlig helg önskar

Eva, Malin, Titti och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar