Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

torsdag 28 mars 2024

Åk 3 veckobrev inför v.15

 Hej!

Denna vecka har vi jobbat på med det nationella proven i svenska. Eleverna har både testats i läsförståelse faktatext och i att skriva en egen faktatext utifrån stödord. Vi har gått igenom svåra ord och förberett oss genom att läsa och diskutera texten tillsammans i klassen.  Vi har också pratat lite om påsken både på svenska och engelska. Jag hoppas att eleverna fick en givande hemstudiedag. Det var roligt att få gå runt och lyssna på påsksagorna som eleverna läste upp för varandra😀. Vi avslutade veckan med att ha filmmys tillsammans.

Veckan som varit:

Svenska: Nationellt prov läsförståelse fakta och skrivdel.  Läsförståelse " Herr grävling får besök", påsksaga. Vi ha också jobbat med stavning och grammatik. 

No, bild och teknik: Vi repeterade det vi lär oss om kroppen och jobbar med läsförståelse. Vi har fortsatt att skriva färdigt faktatexterna, rita organ samt sätta fast dessa på rätt plats på kroppsmallarna. 

Matematik: Bråk med tio och hundradelar, jämföra och storleksordning bråk 

Nyfikenhetsfråga: Hur kan man skriva en hel av något på olika sätt? 

Engelska: Ordgömma med påskord

Eleverna har fått med sig ett påsklovsbingo med roliga aktiviteter. Glöm ej att läsa lite eller öva det vi jobbat med på elevspel.se eller skolplus (digitala klockan, bråk, läsförståelse och läsning av olika texter).

Planering inför v.15

Fadis son har sin prao i klassen under v.15-16

Måndag: Läxhjälp för de som anmält. Nationellt prov enskild läsning och muntlig läsförståelse med frågor. 

Onsdag: Idrott, ta med handduk, ombyte och vattenflaska

Torsdag: Musik 

Fredag:  Nästa läsläxa kapitel 23 och nompläxa kommer ut fredag 5 april och lämnas in 12 april.

Svenska: Nationellt prov, enskild läsning och muntlig läsförståelse med hjälp av frågor. Läsförståelse gåtor, grammatikövningar och skriva faktatexter. 

No, bild och teknik: Vi repeterar det vi lär oss om kroppen och jobbar med läsförståelse. Vi fortsätter att skriva färdigt faktatexterna, rita organ samt sätta fast dessa på rätt plats på kroppsmallarna. 

Matematik: Jämföra och räkna med bråk

Engelska: Lägesord, läsa och följa instruktioner. Skriv en egen skattkarta med hjälp av stödord.

Viktiga datum:

Påsklov 2 april- 5 april

Klämdagar 10 maj, 7 juni

Helgdagar 29 mars, 1 april, 1 maj, 9 maj, 6 juni

Viktiga datum i skolan:

Nationella prov 11 mars- 17 maj 

Glad påsk önskar Suada!




Info Solhatten:

Berörda elever som ska vara på frita har fått med sig en planering hem i pappersform. 

Vi påminner om att det temporära schemat för sommarlovet som är publicerat i IST ska vara ifyllt senast söndagen den 14 april.

Glad påsk! Önskar vi på Solhattens fritidshem

Eva, Elisabeth Malin, Titti och Sandra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar