Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 22 mars 2024

Åk 4: Veckobrev inför v.13

Hej på er! 

Här kommer veckobrevet inför v.13. Det har varit en del sjukdomar under veckan då drygt en handfull elever varit borta under dagarna. Även Halah har varit hemma och vi hoppas att alla kryar på sig till nästa vecka. Det här var Alex sista vecka i klassen för den här terminen men han har lovat att komma till skolavslutningen och fira in sommarlovet med eleverna. Samtidigt är Martina superpeppad på att komma tillbaka så känslan är riktigt god inför resten av fyran.

Denna vecka har vi i svenska arbetat en hel del kooperativt där samarbete och kommunikation har stått i fokus. På måndagar kommer eleverna få efterarbeta läxan i läsförståelse och det är viktigt att eleverna har läxan med sig till skolan då (gula skrivboken+Läsförståelse A). Nästa vecka kommer Martina starta ett spännande och roligt dikttema med eleverna. I matematiken har vi arbetat på med decimaltal och tränat på att både addera och subtrahera med decimaler. 

NO-lektionerna har vi jobbat med hur olika djur i naturen överlever vintern medan vi på SO:n fortsatt fokusera på medeltiden. Denna vecka har vi diskuterat och arbetat med kyrkans/kristendomens intåg samt lärt oss om Birger Jarl och hans lagar.  

   

Info v.13

Mån: Idrott / Musik

Tis: 

Ons: Hemstudiedag (info har skickas ut till er)

Tor: Grupp 1 Textilslöjd / Grupp 2 Träslöjd. 

Fre: 


Läxor  v.13:

Matte: Läxpapper lämnas in. Ny matteläxa i pappersform lämnas ut.
Svenska: 

Läsförståelseläxa s.26-27 ska vara klar och tas med till skolan på måndag den 25/3.

Läsförståelseläxa s.28-29 till måndag 8/4. Vi går igenom läxan i skolan och eleverna svarar sedan på frågorna hemma till nästa måndag. Eleverna kommer att få en skrivbok att skriva svaren i. Det är viktigt att eleverna svarar själva med egna ord samt hela meningar. Som förälder får man gärna vara med att stötta vid läsning och som bollplank.


Engelska: Inga nya glosor innan påsklovet.

 

Kommande datum:

  • V.14 - Påsklov

  • 9-10 maj - Lovdagar

  • 6-7 juni - Lovdagar

  • Torsdag den 13 juni - Skolavslutning


 

Om ni har frågor eller funderingar når ni oss via mail:

Martina: martina.lindbergkenndal@norrkoping.se

Halah: halah.mahfoud@norrkoping.se

Klassrum Telefon: 072 584 34 50


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar